This entry is not available in English.

All news & events

DonesVISUALS ret homenatge a Julia Vargas


L’Associació DonesVISUALS ha volgut retre un homenatge a la fotògrafa, cineasta i activista Julia Vargas, membre de l’Acadèmia del Cinema Català, morta sobtadament a Girona el passat 1 d’abril. 

Vargas, a banda de la seva carrera com a cineasta i fotògrafa, va ser una activista compromesa amb els problemes socials del seu país natal, Bolívia, on va treballar pels drets de les dones i els infants, creant la ONG Audiovisuales Educativos AVE. El 2013 es va traslladar a Catalunya, on es va dedicar a la fotografia social, amb treballs sobre la lluita veïnal a la Barceloneta o els fets de l’1 d’octubre.

Per deixar constància del seu pas per Catalunya i la seva implicació en la cultura del territori, s’han organitzat dues projeccions de l’última pel·lícula de la cineasta boliviana, Carta segellada (2015): el passat dimarts 29 de maig als Cinemes Maldà de Barcelona i el dijous 14 de juny al Cinema Truffaut de Girona, amb la col·laboració del Consolat General de Bolívia a Barcelona, l’Acadèmia del Cinema Català i Antaviana Films.

Durant la projecció que va tenir lloc a Barcelona, la seva filla Crista Weise va dedicar unes emotives paraules a la seva mare. A l’acte també hi van ser presents el company de Vargas, l’escultor i documentalista Joan Garcia Codina, l’Hble. Sr. Marcelo David Poma Gutiérrez, Cònsol General de Bolívia a Barcelona i representants de DonesVISUALS.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat