This entry is not available in English.

Academy activities

Maria Molins i Melina Matthews, presentadores de la VII Festa d’Estiu

presentadores festa

La VII Festa d’Estiu del Cinema Català, organitzada per l’ACC i que enguany tindrà lloc el dijous 2 de juliol al Boo Beach Club de Barcelona, serà presentada per dues actrius de renom.

Maria Molins i Melina Matthews, ambdues membres de l’Acadèmia, seran les encarregades d’amenitzar la vetllada conduint una cerimònia que, com cada any, recapitularà les pel·lícules catalanes premiades durant l’any, les properes estrenes i, com a novetat, els professionals que han format part de jurats en festivals de cinema internacionals, a més de fer-se l’entrega del III Premi Pepón Coromina. Molins i Matthews prenen el relleu, així, de Marta Torné, presentadora del 2014, i Vicenta N’Dongo i Ivan Morales, presentadors de 2013. Tot un luxe.

Maria Molins

Barcelona. És Llicenciada en Interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona. Actriu de teatre, cinema i televisió, va començar la seva trajectòria professional sobre els escenaris del Mercat de les Flors, de la mà de La Fura dels Baus i, posteriorment, Comediants. Poc més tard va endinsar-se al món de la televisió actuant en sèries i TV movies com El cor de la ciutat, 14 d’abril Macià contra Companys o Olor de colònia, entre moltes d’altres. En cinema destaquen els seus papers a la pel·lícula de Ventura Pons A la deriva, la recent Fill de Caín o, especialment, la premiada El bosc, d’Òscar Aibar, amb la que va guanyar el Premi Gaudí a la Millor Actriu Protagonista l’any 2013.

 

Melina Matthews

Barcelona. És Llicenciada en Comunicació Audiovisual i Periodisme a la Universitat de Westminster, Londres. De pare gal·lès i mare francesa, la seva labor com actriu sempre ha tingut en el domini de quatre llengües maternes un punt fort, participant en produccions de molt diverses índoles i nacionalitats. La seva primera incursió al món de la interpretació professional la va fer, amb divuit anys, a El cor de la ciutat, fent posteriorment un pas cap al cinema que li ha valgut la participació en pel·lícules com MamáRetornados o les recents Negociador i Caza al asesino. Ha exercit també com a presentadora del dos darrers festivals de Sitges i de la Seminci.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat