This entry is not available in English.

Academy activities

L’Acadèmia del Cinema Català ret homenatge a Marisa Paredes, Goya d’Honor 2018


Un any més, l’Acadèmia del Cinema Català i l’Acadèmia del Cine Espanyol, en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, retran un homenatge mutu a les seves guardonades d’honor a Barcelona i Madrid

El proper 13 de setembre al matí l’actriu Marisa Paredes, Goya d’Honor 2018, atendrà als mitjans al Soho House de Barcelona, acompanyada d’Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, i de la directora i guionista Judith Colell, vocal de la Junta de l’Acadèmia de Cine Espanyol. Després de la roda de premsa tindrà lloc un aperitiu reservat únicament a membres acadèmics.

A les 19:30h del mateix dia tindrà lloc una sessió especial a la Sala Chomón de la Filmoteca de Catalunya on es projectarà la pel·lícula Todo sobre mi madre (1999), dirigida per Pedro Almodóvar, per la qual es va endur la Palma d’Or a la millor direcció i que va guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa. També es projectaran fragments seleccionats de Tras el cristal, l’òpera prima d’Agustí Villaronga. La projecció comptarà amb la presentació de l’actriu, acompanyada pel Director de la Filmoteca, Esteve Riambau, i per Isona Passola i Judith Colell, representant les dues acadèmies, catalana i espanyola, respectivament.

URGENT: CANVI DE SEU PER A LA PROJECCIÓ DE TODO SOBRE MI MADRE

Degut a les severes inundacions que va patir la Filmoteca el passat 6 de setembre, traslladem al CCCB la projecció de "Todo sobre mi madre" (Pedro Almodóvar, 1999), presentada per Marisa Paredes, Goya d'Honor 2018.  La sessió tindrà lloc al Hall del CCCB a les 19.30h. També es passarà un petit muntatge de "Tras el cristal", d'Agustí Villaronga.
La projecció és oberta al públic i gratuïta fins a esgotar l'aforament.

Mercedes Sampietro, Gaudí d’Honor 2018 – Miquel Porter, rebrà l’homenatge de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España el proper 10 de setembre a Madrid. L’actriu participarà al col·loqui posterior a la projecció de Lugares comunes (2002), per la qual va guanyar el Goya a millor actriu protagonista, la Concha de Plata del Festival de San Sebastián i el Fotogramas de Plata, entre d’altres reconeixements. Nora Navas acompanyarà a Sampietro durant el col·loqui obert al públic.

 

Organitzen: Acadèmia del Cinema Català i Academia de Cine Español
Amb el suport de: Filmoteca de Catalunya i Generalitat de Catalunya – Departament de Cultura
Col·laboren: Soho House Barcelona, Mandarin Oriental Barcelona, Renfe, Frit Ravich i Cazcarra Image Group.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat