This entry is not available in English.

Collaborations

El Gaudí d’Honor Josep Maria Pou, homenatjat a Madrid

josepmariapou

En virtut de la bona relació entre l’Acadèmia del Cinema Català i l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España, cada any s’organitza un intercanvi entre els guardonats amb els respectius premis honorífics. En aquesta ocasió, són Ana Belén i Josep Maria Pou.

El passat 6 d’abril l’actriu i cantant Ana Belén va estar a Barcelona, primer amb la premsa, després amb els acadèmics fent un aperitiu a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm i, finalment, a la Filmoteca de Catalunya, presentant la pel·lícula El vuelo de la paloma, actes organitzats per l’Acadèmia del Cinema Català.

Això forma part d’un acord entre l’acadèmia catalana i l’espanyola gràcies al qual els cineastes que reben el Gaudí i Goya d’Honor es desplacen a Madrid i Barcelona, a on són acollits i homenatjats, també, pels membres de l’altra acadèmia. En aquest marc, ara és el torn de Josep Maria Pou, que va rebre el Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter a la novena edició dels Premis, i que el dia 26 presentarà la pel·lícula Amic/Amat (1998), de Ventura Pons, i coprotagonitzada per Pou.

Aquesta sessió forma part del cicle Josep Maria Pou, Gaudí de Honor, iniciat el 7 d’abril fins el 28 i que inclou els films La bañera (Jesús Garay, 1989), Barcelona, un mapa (Ventura Pons, 2007), Màscares (Elisabet Cabeza, Esteve Riambau, 2009), Amic/Amat i Blancaneus (Pablo Berger, 2012).

A més, prèviament a cada pel·lícula, es projecta un dels curts nominats als IX Premis Gaudí: En la azotea, Graffiti, Tiger i Timecode.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat