This entry is not available in English.

News & Events

El Departament de Cultura i l'Ajuntament de Barcelona creen un nou web amb tota la informació necessària per fer un rodatge a Catalunya

El portal inclou un directori amb més de 900 empreses del sector audiovisual i compta amb més de 1.100 espais film friendly públics i privats arreu de Catalunya

El Departament de Cultura i l'Ajuntament de Barcelona han posat en marxa un nou web que posa a la disposició dels professionals audiovisuals tota la informació d'interès sobre la normativa i logística necessàries per al desenvolupament d'un rodatge a Catalunya, així com el procés per a sol•licitar els permisos específics de rodatge a la ciutat de Barcelona. El web és una plataforma de la Catalunya Film Commission (CFC) del Departament de Cultura i la Barcelona Film Commission (BFC) de l'Ajuntament de Barcelona.

El web inclou un directori amb més de 900 empreses del sector audiovisual i serveis relacionats amb seu a Catalunya, classificats per categories i municipis. Ofereix un directori de localitzacions amb un disseny dinàmic i atractiu, que compta amb més de 1.100 espais film friendly, tant públics com privats, que fomenten i faciliten el rodatge de produccions arreu de Catalunya. El portal inclou informació sobre la normativa relativa a la gestió de rodatges, contactes de les entitats vinculades al sector a Catalunya i a l'Estat, una base de dades filmogràfica i documents d'interès per al sector.

El web, que substitueix el portal anterior, permet trobar la informació d'una manera intuïtiva, accessible i actualitzada i s'ha realitzat després d'un complex procés de classificació, recollida i processament de dades relatives al desenvolupament de rodatges a Catalunya. Respecte l'anterior web, el nou inclou un dinàmic apartat de notícies d'actualitat i vídeos dels rodatges a la ciutat de Barcelona i a la resta del territori, que s'ampliarà amb informació destacada dia a dia.

La Catalunya Film Commission promociona, tant en l'àmbit internacional com en l'estatal, la indústria audiovisual i el territori de Catalunya a fi que s'hi facin rodatges. L'objectiu és promoure les inversions interiors i exteriors pel que fa a les activitats audiovisuals, els serveis professionals i de postproducció. Ajuda les empreses audiovisuals en la coordinació i realització de filmacions, assessorant-les en la cerca de localitzacions i actuant com a intermediària entre les produccions i les diferents administracions públiques. Coordina una xarxa de 196 municipis catalans que ofereixen el seu territori com a espai de rodatge.

Dades de produccions al 2013

Al llarg del 2013, es van registrar un total de 3.101 produccions a Catalunya. Per tipologies, 140 corresponen a rodatges de caràcter institucional o corporatiu; 398, a curtmetratges o exercicis acadèmics; 248, a documentals o reportatges; 333, a entreteniment i sèries de televisió; 708, a espots publicitaris; 793, a fotografia; 63, a llargmetratges (cinema ficció i documentals, telefilms i minisèries); 157, a videoclips i 261 a altres tipus de filmacions. De les 63 grans produccions registrades (llargmetratges de ficció i documentals, telefilms i minisèries), 39 es van rodar en escenaris d'arreu de Catalunya, mentre que 24 es van enregistrar exclusivament a la ciutat de Barcelona. Respecte a l'origen de les produccions, 222 (un 15,2 %) de les 1.456 produccions que han facilitat informació són internacionals. L'any passat es van realitzar 2.494 produccions a Barcelona ciutat (aquesta xifra inclou 80 produccions que han rodat també en altres municipis catalans) i 687 produccions a la resta del territori català.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat