This entry is not available in English.

News & Events

Adéu a José Sazatornil

sazatornil

El 23 de juliol es va conèixer el decés de José SazatornilSaza, actor barceloní amb una extensíssima carrera cinematogràfica a les seves espatlles.

Nascut a la capital catalana fa 89 anys, Sazatornil va treballar sota la direcció d’alguns dels directors catalans i espanyols més destacats del segle XX. Entre ells, Luis García Berlanga, Josep Maria Forn, Antonio Mercero, José Luis Cuerda, Paul Naschy, Mario Camus, Fernando Fernán Gómez o Ignacio F. Iquino. Saza, com se’l coneixia, va actuar en més de cent pel·lícules, obtenint un Premi Goya al Millor Actor Secundari l’any 1988 pel seu paper com a Alberto Sinsoles a la comèdia política Espérame en el cielo, de Mercero. També a la televisió va fer varies incursions, una de les quals per a Televisió de Catalunya a la sèrie Tot un senyor (1989). La seva darrera aparició a la gran pantalla es remunta al 2006, a la pel·lícula Vete de mí, de Víctor García León.

Des de l’Acadèmia, lamentem aquesta significativa pèrdua del que sens dubte ha estat una peça molt rellevant en el cinema català i espanyol, i ens volem sumar a totes les mostres de condol que ha despertat la seva desaparició.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat