This entry is not available in English.

News & Events

“Truman” i “El Rey de la Habana”, guardonades a San Sebastián

camara darin

El Festival de San Sebastián tanca la seva 63ª edició amb un repartit palmarès, entre el que no hi falta la presència catalana.

La seixanta-tresena edició del Donosti Zinemaldia obria les seves portes el passat 18 de setembre amb una Secció Oficial heterogènia que comprenia noms consolidats –Agustí Villaronga, Terence Davies, Cesc Gay, Marc Recha...– i cineastes pràcticament inèdits. Després de deu dies de festival, dissabte 26 es va donar a conèixer el veredicte del jurat, amb un palmarès que va atorgar la Concha de Oro a la Millor Pel·lícula a la islandesa Sparrows, tercer llargmetratge de Rúnar Rúnarsson. El cinema català, per altra banda, va acabar amb un molt bon balanç gràcies als premis que van rebre Truman (Cesc Gay), Millor Actor ex aecuo a Javier Cámara i Ricardo Darín, i El Rey de la Habana (Agustí Villaronga), Millor Actriu a Yordanka Ariosa. Com a guardons paral·lels, també la crítica va reconèixer Truman adjudicant-li el Premi Feroz Zinemaldia a la Millor Pel·lícula, i el film català d'animació documental Un día vi 10.000 elefantes (Alex Guimerà, Juan Pajares) es va fer (ex aecuo) amb el Premi Lurra - Greenpeace.

Aquesta presència catalana a la Secció Oficial, a la que s’hi sumava Un dia perfecte per volar (Marc Recha), van obtenir, a més, una bona acollida de la crítica, i fa preveure una resposta igualment reeixida per part del públic quan arribi a les sales comercials. De fet, els tres films tenen prevista l’estrena en un mes d’octubre que omplirà les sales de cinema català. El Rey de la Habana s’estrenarà el dia 16, Un dia perfecte per volar el 23, Truman el 30 –juntament amb El cadáver de Anna Fritz– i Segon Origen el 9.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat