This entry is not available in English.

News & Events

Comença el festival Filmets 2015

logoFilmets

La 41a edició de Filmets Badalona Film Festival arriba amb una Secció Oficial de més de 250 pel·lícules de 48 països i més de 4.500 curtmetratges inscrits. El festival se celebra del 20 al 29 de novembre del 2015.

 La 41a edició del Filmets Badalona Film Festival se celebra a les seus oficials del Teatre Zorrilla, el Teatre Principal, la sala d’actes del CES Joan Maragall, el Centre de Cultura Tradicional Can Canyadó, el Centre Cívic La Salut, les biblioteques de la ciutat i, per primera vegada, a l’Institut Francès de Barcelona, que acull una sessió del programa internacional amb curtmetratges de França en competició.

Suïssa, amb una gran tradició i suport al curtmetratge, serà el país convidat, amb la col·laboració de Swiss Films, el Consolat General de Suïssa a Barcelona i l’Oficina de Turisme de Suïssa, entre d’altres. Diferents curtmetratges d’aquest país han estat presents els darrers anys en els principals festivals internacionals i festivals com ara Locarno, de classe A, o els prestigiosos Animatou, de Ginebra, o Kurtzfilmtage Wintertur, entre d’altres.

La sessió Cinema, música i gastronomia: Suïssa, país convidat, inclourà l’actuació musical de Gilles Estoppey i degustacions de vins i productes típics del país alpí.

El festival Filmets ha organitzat durant tot l’any sessions divulgatives per tot Catalunya i sessions retrospectives de curtmetratges catalans als festivals REGARD, al Quebec (Canadà); UNLIMITED Erice, a Sicília (Itàlia); MÈDIT, a Ciutadella de Menorca; al Museu del Cinema de Girona; a la Fira Connect’Art de Joves Creadors de Badalona; al Cinema Lliure a la Platja de Barcelona; a la Setmana de la Francofonia de l’Institut Francès de Barcelona; EL DIA MÉS CURT; al MOST, de Vilafranca del Penedès, i al Festival Cinéma Des Peuples, al Marroc.

El Programa Internacional, eix central de Filmets, inclou la projecció de més de 250 curtmetratges de 48 països participants. Aquests films són els que han estat seleccionats per competir en el Festival d’enguany d’entre més de 4.500 curtmetratges inscrits, i es podran veure al llarg de tota la setmana distribuïts en 27 sessions competitives diferents.

Un dels objectius del festival és arribar a tots els col·lectius de la població de Badalona i l’àrea metropolitana, i també a aquelles persones amb problemes d’integració social. Filmets Integra farà possible que el cinema arribi a aquestes persones amb un gran projecte formatiu com és Filmets Badalona Film Festival.

Des de l’any 2008, el nombre d’aquestes sessions ha anat augmentant, amb un treball de difusió a totes les escoles, instituts, casals i residències de gent gran, així com a col·lectius menys afavorits (persones sordes i cegues). El festival ofereix una sessió per a tots els públics amb audiodescripció.

Els darrers anys, Filmets també ha arribat a les llars d’infants, nens i nenes d’1 i 2 anys. I, des de l’any passat, s’ha obert una nova línia de programació per arribar als alumnes de P3, P4 i P5, amb un gran èxit de participació.

Enguany el festival també ha col·laborat amb Videovalores, on joves desocupats han fet tallers de vídeo (on també col·labora l’Obra Social de La Caixa). Els millors curts d’aquest taller es projectaran per primera vegada a la 41a edició del Filmets Badalona Film Festival. Un estímul per aquestes persones el fet de poder compartir una experiència al costat de directors i productors de cinema, i mostrar les seves obres. També s’han iniciat col·laboracions amb totes les escoles d’idiomes de Badalona per poder obrir una sessió amb el nom Filmets V.O., pel·lícules en versió original i subtitulades al català.

Per a més informació sobre el festival: http://www.festivalfilmets.cat/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat