This entry is not available in English.

News & Events

Elisa Plaza, Secretària de l’Acadèmia, als Premis Mestre Mateo

MESTRE MATEO

Elisa Plaza, membre de la Junta directiva de l’Acadèmia del Cinema Català, amb Carlos Ares, president de l’AGA.

L’Academia Galega do Audiovisual, AGA, va convidar a l’Acadèmia del Cinema Català, ACC, com fem cada any respectivament, a assistir a la cerimònia de lliurament dels XIV Premis Mestre Mateo que es va celebrar dissabte 23 d’abril al Palau de l’Òpera de La Corunya.

Elisa Plaza, secretària de l'ACC va assistir-hi en representació, rebent molt bon tracte per part dels companys de l’Academia galega.

Els premis Mestre Mateo són per l’audiovisual en general i no fan distinció entre cinema i televisió. Tothom competeix en totes les categories.

La gala va tenir una durada d’unes dues hores i mitja i es van retransmetre en directe per TVG. Els conductors van ser Marga Pazo –presentadora del Telexorna- i el còmic Xosé Antonio Touriñan.

Cada parella de lliuradors dóna tres premis per tal d’agilitzar la gala. En aquesta edició els lliuradors no només eren cares conegudes. Com a mínim un membre de cada parella de lliuradors era professional de les activitats tècniques.

Per amenitzar la gala hi havia una banda de música formada per 6 alumnes de la Facultat de Comunicació de Pontevedra, que formen part de Xeración Xabarín.

Tant el discurs del president de l’AGA, en Carlos Ares, com el del Premi d’Honor “Fernando Rey”, el director Xavier Villaverde, i alguna altra intervenció van coincidir en que cal potenciar la paritat per tal que hi hagi més presència de dones en totes les categories dels premis.

La gran triomfadora de la nit va ser O Descoñecido (El desconocido), dirigida per Dani de la Torre, amb guió d’Alberto Marini, interpretada per Luis Tosar i coproduïda per Vaca Films i Atresmedia Cine amb la participació de TVG, que es va endur 12 estatuetes, entre elles la de Millor Guió per l’Alberto Marini, membre de l’ACC.

Lobos sucios, dirigida per Simon Casal, amb guió de Carmen Abarca, Felipe Rodríguez, Noelia del Rio i Paula Cons, coproduïda per Agallas Films, Dream Team Concept i Left Field Ventures amb la participació de Televisió de Galicia, Televisió de Catalunya i Canal Sur i amb l’ajut de l’AGADIC, es va endur dos guardons, el de Millor Vestuari i el de Direcció artística.

En acabar la gala es va servir un petit còctel al mateix Palau de l’Òpera de La Corunya.

 

Elisa Plaza Valdero

Secretària

Junta directiva Acadèmia del Cinema Català

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat