This entry is not available in English.

News & Events

Presentació del llibre "La audición" de Joanna Merlin

joanna

La presentació tindrà lloc a Barcelona el dilluns 9 de maig a les 19.30h a l’Acadèmia del Cinema Català.

Els editors, traductors i impulsors de la publicació de LA AUDICIÓN venen des de Madrid per presentar el llibre a l’Acadèmia:

  • Assumpta Serna (actriu, col·labora en l’edició espanyola) 
  • Pep Armengol (director de càsting, col·labora en l’edició espanyola)
  • Jorge Quesada (traductor) 
  • Soledad Garre (editora) 

 

Joanna Merlin ha treballat com a directora de càsting per a directors com Hal Prince, James Ivory o Bernardo Bertolucci. Ha estat guardonada com a directora de càsting i actriu de teatre, cinema i televisió. Actualment és professora d’Interpretació a la Universitat de Nova York (NYU). Ha donat classes a nivell internacional, entre d'altres, al Kreuzberg Theaterforum de Berlín, la Universitat de les Arts de Zúrich, i al Teatro de La Abadía de Madrid.

La audición dóna eines als actors (i no actors) a desdramatitzar i despersonalitzar tant el triomf com el fracàs en un procés de selecció, a posar-se en el lloc de l’altre i a oferir la millor versió d’ells mateixos.

Convida als actors a comprometre’s amb el treball seriós, a l’estudi i a la seva preparació com a forma d’ampliar la seva capacitat de comprendre i afrontar amb honestedat, no només el procés d’audició, sinó tota la seva carrera. La audición contribueix a la formació d’estudiants, docents, directors, productors i altres professionals del sector. Els aprenentatges augmentaran, sens dubte, el sa rigor competitiu que hauria de subjectar al teatre, el cinema i la televisió.

Aquesta edició en castellà de La audición, que forma part de la col·lecció de textos que publica la RESAD, Real Escuela Superior de Arte Dramático, i l’editorial Fundamentos, s’ha completat amb la contribució de prestigioses figures de la indústria teatral i audiovisual espanyoles, les quals aporten la seva visió i experiència sobre l’ofici d'actor i l’audició. Compta amb l’opinió i el consell de: Miguel Antelo, Pep Armengol, Nuria Benet, Pablo Berger, Sara Bilbatúa, Ernesto Caballero, Carla Calparsoro, Pedro Casablanc, Gabriel Chamé, Hernán Gené, José Luis Gómez, Andrea Isasi, Juan León, Eva Lesmes, Juan Mayorga, Rosario Ruiz Rodgers, Luis San Narciso, Eduardo Vasco i, finalment, d'Assumpta Serna, que tanca el llibre amb una estimulant reflexió.

L’autora, Joanna Merlin, resideix als Estats Units però intervindrà a la presentació a través d’un vídeo. Es realitzarà una lectura dramatitzada de fragments del llibre amb els actors Eulàlia Ballart, llicenciada a l’Institut del Teatre de Barcelona i Ettore Colombo, llicenciat al Piccolo Teatro de Milà.

 

La primera presentació del llibre es va celebrar el 22 d’abril de 2016 al Teatro de La Abadía de Madrid.

Propera presentació: 9 de maig, dilluns, a les 19:30, a l’Acadèmia del Cinema Català.

Entrada Lliure

Blog de Joanna Merlin

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat