This entry is not available in English.

Premieres

"Atrapa la bandera", "A Perfect Day" i "Anacleto Agente Secreto" arriben als cinemes

atrapa perfect anacleto

Divendres 28 d’agost es van estrenar dues coproduccions catalanes, la pel·lícula d’animació Atrapa la bandera d’Enrique Gato, i la cinta A Perfect Day (Un dia perfecte), del director Fernando León de Aranoa. Una setmana després, divendres 4 de setembre, ho farà l’última comèdia de Javier Ruiz Caldera, Anacleto, Agente Secreto.

Atrapa la bandera és el segon projecte dels creadors de Les aventures de Tadeu Jones, la pel·lícula d’animació espanyola més taquillera de la història.

La nova pel·lícula d'Enrique Gato està produïda per Ikiru Films, 4 Cats Pictures, El Toro Pictures, Lightbox Entertainment, Telecinco Cinema i Telefónica Studios, i serà la primera pel·lícula d’animació catalana que es distribueix a nivell mundial.

Atrapa la bandera narra les peripècies de Richard Carson, un ambiciós multimilionari, que vol apropiar-se del satèl·lit terrestre i explotar la font d’energia neta i real del futur, l’Heli 3. Per a això, haurà d’esborrar la gesta dels astronautes de l’Apolo XI i els seus famosos primers passos per la Lluna, cosa que el 40% de la població mundial creu que és mentida. L’únic capaç d’impedir que se surti amb la seva és un simpàtic i decidit surfer de dotze anys, Mike Goldwing. Amb l’ajuda dels seus amics, el Friki Marty, la futura periodista Amy i un petit llangardaix amb aspiracions de ser Godzilla, viatgen acompanyats per l’avi del Mike, un antic astronauta que porta anys distanciat de la seva família. Ara és a les mans de Mike, no només salvar el futur de la Terra, sinó el de la seva pròpia família.

La pel·lícula es projecta en català a 19 sales: Cines Verdi (Barcelona); Cinesa Diagonal (Barcelona); Cinesa Diagonal Mar (Barcelona); Cinesa Heron City (Barcelona); Palau Balaña Multicines (Barcelona); Cinemes Full HD (Cornellà de Llobregat); Cinemes Albèniz Centre (Girona); Ocine Girona (Girona); JCA Cinemes Alpicat (Lleida); Multicines Bages (Manresa); Cinesa Mataró Parc (Mataró); Cines Olot (Olot); Cines Imperial (Sabadell); Odeón Multicines Girona (Salt); Cinesa Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès); Ocine Tarragona - Les Gavarres (Tarragona); Cinemes Majèstic (Tàrrega); Cinesa Parc Vallès (Terrassa), i Multicines Sucre (Vic).

+ info: Tràiler

Després del seu pas per la secció paral·lela del festival de Cannes, la Quinzaine des Réalisateurs, i la selecció al Premi Lux 2015, A Perfect Day (Un dia perfecte) arriba als cinemes catalans.

El llargmetratge dirigit per Fernando León de Aranoa, produït per Mediapro i Reposado Producciones Cinematográficas, i protagonitzat per Benicio del Toro, Tim Robbins, Olga Kurylenko i Mélanie Thierry, explica la història d’un grup de cooperants que tracta de treure un cadàver d’un pou en una zona de conflicte armat. Algú l’ha tirat a dins per corrompre l’aigua i deixar sense proveïment a les poblacions properes. Però la tasca més simple es converteix aquí en una missió impossible, a causa de les circumstàncies. Els cooperants recorren el delirant paisatge bèl·lic com a cobais en un laberint, que podria no tenir sortida. Una guerra dins d’una altra guerra, en la qual l’únic enemic potser sigui la irracionalitat.

Consulteu la cartellera per veure els cinemes on es projecta. 

+ info: Tràiler

La pel·lícula Anacleto, Agente Secreto, basada en el còmic homònim de Vázquez, està produïda per Zeta Cinema, Telefónica Studios amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola i Canal+, i protagonitzada per Imanol Arias i Quim Gutiérrez.

Adolfo, un jove d'uns trenta anys, avorrit i amb poca ambició, treballa de guàrdia de seguretat. Però la desgràcia travessa el seu destí. D'un dia per l'altre el deixa la seva xicota de sempre i, a més, descobreix que el seu pare té una doble identitat. No és un pagès dedicat a la producció d'embotits, com ell havia cregut tota la vida, sinó que és Anacleto, un agent secret en hores baixes i l'home que va tancar Vázquez (un criminal perillós) fa trenta anys. Adolfo haurà d'abandonar la seva zona de confort i col·laborar amb el seu pare, la persona amb qui s'entén menys del món, per sobreviure a la venjança de Vázquez, i de pas, intentar recuperar a la seva xicota.

Alexandra Jiménez, Berto Romero, Carlos Areces, Rossy de Palma i Emilio Gutiérrez Caba completen el repartiment.

+ info: Tràiler

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat