This entry is not available in English.

Premieres

"Vivir y otras ficciones" i "Herederos de la Bestia", estrenes catalanes de la setmana

bestia vivir

Divendres 5 de maig arriben als cinemes dues pel·lícules catalanes. El documental Herederos de la Bestia, de Diego López i David Pizarro, i la pel·lícula de ficció Vivir y otras ficciones, de Jo Sol.

Herederos de la Bestia

Escrita i dirigida per Diego López i David Pizarro i produïda per Areavisual. Hi intervenen, entre d'altres, Álex de la Iglesia i Jorge Guerricaechevarría.

Sinopsi: Documental que reivindica una de les obres primordials del cinema fantàstic espanyol contemporani, El día de la Bestia, composat per un multipremiat equip encapçalat per Álex de la Iglesia. La pel·lícula va obtenir 14 nominacions als Premis Goya el 1995, aconseguint-ne 6 a millor director, actor revelació, direcció artística, maquillatge i perruqueria, so i efectes especials. Vint anys després de la seva creació, el documental s’aproxima als secrets i interioritats del rodatge, establint una cronologia de rodatge per mitjà de declaracions dels principals autors, protagonistes i personal involucrat, fotografies i imatges d’arxiu apostant per l’anecdotari i la planificació del film, des dels inicis de la pel·lícula fins a la seva estrena i posterior repercussió internacional, fins arribar als nostres dies.

Tràiler:

 

Vivir y otras ficciones

Escrita i dirigida per Jo Sol i produïda per Shaktimetta Produccions i Lluís Miñarro. Encapçalen el repartiment Pepe Rovira, Antonio Centeno, Arántzazu Ruiz i Ann Perelló.

Sinopsi: En Pepe ha sortit del psiquiàtric després de pagar condemna per robar per a treballar. Únicament la solidaritat de l’Antonio, activista amb diversitat funcional, li permet construir una vida fràgil sobre la que projectar noves il·lusions. Tanmateix, la seva necessitat d’encaixar en un món sense sentit es converteix en una tasca desesperada. L’horitzó de la seva esperada “normalitat” resulta inabastable. La relació amb l’Antonio interpel·la la seva mirada sobre la vida, convidant-lo a reconèixer-se com a anomalia i a inventar una bogeria major per a viure.

Tràiler:

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat