Esta información no está disponible en castellano.

Actividades Academia

El Premi Pepón Coromina 2016 ja té jurat

juratpepon2016

El Premi Pepón Coromina, guardó que reconeix el cinema més innovador, creatiu i arriscat, ja té jurat per a l'edició 2016.

Un any més, la Comissió del Premi Pepón Coromina, conformada per Pep Armengol, Marta Figueras, Marta Molins, Bel·lo Torras i Roc Villas, ha determinat els qui seran part del Jurat del Premi Pepón Coromina 2016. L’autor i director teatral Sergi Belbel; la productora Teresa Enrich; la docent i gestora cultural Ingrid Guardiola i el director del film guanyador de l’anterior edició –El camí més llarg per tornar a casa–, Sergi Pérez, són els noms designats que s’encarregaran de decidir qui s’emporta el premi en aquesta quarta edició. Una vegada més, el lliurament tindrà lloc durant el transcurs de la Festa d’Estiu del Cinema Català que organitza l’Acadèmia, i que enguany es celebrarà a l’espectacular Plaça dels Somnis del Tibidabo.

Les inscripcions del Premi Pepón Coromina 2016 van tancar el proppassat 16 de maig. Poden postular al premi totes aquelles accions que s’hagin dut a terme de l’1 de gener al 31 de desembre de 2015 i que compleixin algun dels següents criteris:

  • Produccions de cinema de ficció o no-ficció estrenades, emeses o exhibides a Catalunya.
  • Actuacions dels professionals en aquestes produccions.
  • Iniciatives destinades a la promoció i difusió de la cultura cinematogràfica que es considerin especialment enriquidores en l’àmbit de Catalunya.
  • Projectes i/o contribucions no inclosos en cap de les categories anteriors però que el Jurat consideri que són dignes de ser destacats i susceptibles de ser reconeguts amb el Premi.

 

Jurat Premi Pepón Coromina 2016

Sergi Belbel (Terrassa, 1963). Autor i director teatral. Llicenciat en Filologia Romànica i Francesa, és membre fundador de l'Aula de Teatre de la UAB. Des de 1988 dirigeix obres teatrals, tant textos propis com dels grans dramaturgs: Shakespeare, Molière, Beckett... tasca que compagina amb la de professor de l'Institut del Teatre de Barcelona (de 1988 a 2006) i la traducció d’obres teatrals. Els seus textos, entre els quals destaquen La sang (1998), El temps de Planck (1999) i Forasters (2004), han estat traduïts a més d’una vintena d’idiomes i representats arreu del món. També ha estat guionista de cinema: Eva de Kike Maíllo (2011) i Stella Cadente de Lluís Miñarro (2014), ambdues nominades al Premi Gaudí al millor Guió. Ventura Pons va filmar tres dels seus textos teatrals: Carícies (1998), Morir o no (2000) i Forasters (2008). Alguna obra seva ha estat duta a la televisió, com Després de la pluja, d’Agustí Villaronga (2007) i ha estat cap de guió i guionista de sèries tan populars com Secrets de família (TV3, 1990), Nissaga: l’herència (TV3, 1999) o Sin Identidad (A3, 2014). Belbel, membre de l’Acadèmia del Cinema Català, ha estat director del Teatre Nacional de Catalunya (2006-2013) i ha rebut nombrosos reconeixements, entre ells, el Premio Nacional de Literatura Dramática per Morir (1996), el Premi Nacional de Teatre (2000), el Premi Ciutat de Barcelona (2002) i els Premi Nacional de Literatura Dramàtica (1993), Max a la projecció internacional (2002) i Molière (1999) per Després de la pluja.

Teresa Enrich (Barcelona, 1953) Productora. Compta amb una trajectòria de més de 25 anys en el sector de la producció audiovisual i és considerada com una de les professionals de més experiència en el sector. Ha participat com a productora o directora de producció en desenes de projectes audiovisuals, entre els quals destaquen pel·lícules com Tras el cristal (1986), La habitación de Fermat (2007), així com en nombroses coproduccions amb països com  França, Alemanya, Estats Units, Xile o Hong Kong. En l'àmbit de la televisió, ha estat productora y/o directora de producció de diverses obres com Carta a Eva (2012) o Les veus del Pamano (2009). Ha sigut productora executiva en més de 80 documentals en coproducció amb diversos països de Llatinoamèrica. Directora de producció del canal Internacional ATEI y dels canals temàtics de Tele5. També ha exercit de docent en diverses universitats d’àmbit nacional i internacional. Va ser Vicepresidenta de la Academia de Cine Espanyol i és membre de l’Acadèmia del Cinema Català.

Ingrid Guardiola (Girona, 1980) Docent i gestora cultural. Doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, és professora associada del Grau de Comunicació Cultural de la Universitat de Girona (Documental Creatiu, Nous Formats Televisius, Creació Audiovisual) a la UdG i ha estat docent de classes de màster i de postgrau en diferents universitats (UdG, URV i UPF). Des de 2002 és coordinadora del MINIPUT (Mostra de televisió de qualitat) i treballa al CCCB com a programadora, productora y documentalista audiovisual. Actualment coordina el programa Soy cámara i coprodueix alguns dels programes de Pantalla CCCB (BTV).  És coautora del Projecte "Pioneres del cinema" (pioneresdelcinema.cat) que dóna visibilitat a les dones professionals del cinema. Ha estat conferenciant i ha impartit cursos al CCCB, al MACBA o al CaixaForum, entre d’altres. Des de 2005 forma part del Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona - Cinema Truffaut on és co-programadora i ha treballat per a festivals com el de Sitges, el Docúpolis i el MICEC. 

Sergi Pérez (Terrassa, 1976). Director i guionista. Llicenciat en Belles Arts i graduat a l’ESCAC. El seu projecte final de carrera, El bon aviador (2005), va ser seleccionat al Festival de Cinema de Sant Sebastià. El 2007 estrena el curtmetratge Vestit nou, amb una premiada carrera per festivals, i una nominació als OSCAR en la categoria d’Escoles de cinema. El camí més llarg per tornar a casa, que és el seu primer llargmetratge, va guanyar el Premi Pepón Coromina 2015 i el Gaudí a la Millor Pel·lícula 2016, entre molts altres. Ha realitzat múltiples videoclips per a grups com Manel, Mishima i Joan Dausà que han obtingut diversos premis, així com treballs publicitaris que li han valgut un premi FIAP Sol de Plata i una selecció al Young Talent de Cannes del 2008. Actualment combina la seva activitat cinematogràfica amb la docència a l’ESCAC i la UIC.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat