Esta información no está disponible en castellano.

Actividades Academia

L’Acadèmia fa balanç i celebra la seva 9ª Festa d’Estiu

junta acc

El dimecres al matí, a la seu de la SGAE Catalunya, es va celebrar una roda de premsa amb multitud de mitjans i a la nit, al Monestir de Sant Miquel del Poble Espanyol, va tenir lloc la novena Festa d’Estiu del Cinema Català.

La jornada va començar amb una roda de premsa en què es va presentar la nova Junta de l’Acadèmia del Cinema Català, presidida en segon mandat per Isona Passola i que va comptar amb bona part dels seus membres; Joan Bas, Judith Colell, Agustí Argelich, Maria Molins, Paco Poch, Eduard Sola i Sílvia Quer, a més del director, Sergi Doladé.

A la roda es van presentar les xifres del cinema català de 2016 i primer semestre de 2017, i es va anunciar també la guanyadora del cinquè Premi Pepón Coromina, Nely Reguera, directora de María (y los demás), que va recollir-lo durant el transcurs de la Festa d’Estiu de la mà del jurat de l’edició, format per la presidenta honorífica Marta Molins, Pau Freixas, Leticia Dolera i Rosa Vergés. El també membre del jurat Jaume Ripoll no va poder assistir a la Festa perquè es trobava a Mallorca a l’Atlantida Film Fest. En aquesta ocasió el guardó era una fotografia obra de Manel Esclusa.

La Festa va començar a les 20h al recinte del Monestir de Sant Miquel, dintre del Poble Espanyol de Montjuïc, i va comptar amb uns 450 assistents. Entre ells, presències destacades i autoritats com Juanjo Puigcorbé, Diputat Delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Albert Piñeira Vicepresident i Diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Xavier Díaz, director de l’ICEC, Francisco Vargas, director de l’àrea audiovisual de l’ICEC, Camilo Tarrazón, president del Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya, Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya, Raimon Masllorens, president de PROA, Montserrat Bou, secretària general de PROA, Ferran Estruch, alcalde de Cardona, Marçal Cebrián, president del GAC, Albert Tony, President PRO-Animats i Valerie Delpierre, Presidenta de PRO-DOCS.

Van ser presents també, entre d’altres, els actors Marc i Aina Clotet, Leticia Dolera, Alain Hernández, Betsy Túrnez, Laia Marull, Àlex Brendemühl, David Verdaguer, Cristina Brondo, Mari Pau Pigem, Mireia Ros, Mercè Espelleta, Andrew Tarbet, Joan Dausà, Olalla Moreno, Boris Ruiz, Anna Bertrán, Aida Flix, Mercè Llorens, Eulàlia Ballart, Rachel Lascar, Bruna Cusí, Núria Prims, Oriol Pla i Dafnis Balduz, els directors Carlos Marques-Marcet, Elena Trapé, Roser Aguilar, Judith Colell, Nely Reguera, Carla Subirana, Sílvia Quer, Maria Ripoll, Marc Carreté, Rosa Vergés, Pau Freixas, Sebastià D’Arbó, Lala Gomà, Alba Sotorra, Ventura Durall, els productors Martín Samper, Tono Folguera, Alba Cros, Joan Bas, Albert Solé i Marta Figueras i acadèmics i cineastes com Carlos R. Ríos, Eduard Sola, Agustí Argelich, Marta Molins, Jesús L. Pérez, Bel·lo Torras, Jaume Figueras, Rosa Maria Fusté i Josep Maria Aragonés.

Cap a les 22h la presidenta Isona Passola va donar la benvinguda a tots els assistents per a presentar l’entrega del Premi Pepón Coromina, i els convidats van poder gaudir de la música del dj barceloní Mr. K, i degustar menjar i beguda gentilesa d’Estrella Damm, Gramona, Jean Leon, GinRaw, Belvoir, Petit Montjuïc, La Fábrica, Galetes Trias, Benfet! i Bodevici. A l’acte hi havia també una zona a on es podien veure tràilers de les properes estrenes catalanes, en un excel·lent muntatge d’Antaviana Films. També van ser una extraordinària aportació el maquillatge de Cazcarra Image Group i la perruqueria de L'Oréal Professionnel.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat