Esta información no está disponible en castellano.

Actualidad

'Kinetoscat' la nova revista digital del cinema català

Kinetoscat vol ser una finestra tant per a les produccions catalanes i el talent català, com per a tots aquells esdeveniments relacionats amb el cinema que tinguin lloc a Catalunya.

La nova revista del cinema català va néixer el passat 28 d'octubre, quan aixecàvem la persiana convençuts de la necessitat d'aquest projecte i l'objectiu clar de cobrir l'espai buit que hi ha dins el periodisme cinematogràfic en relació amb el cinema català. Si bé existeixen múltiples portals i pàgines web que informen sobre cine i ho fan en català, cap se centra exclusivament en Catalunya i els seus múltiples vincles amb el cinema. En aquest sentit, Kinetoscat vol ser una finestra tant per a les produccions catalanes i el talent català, com per a tots aquells esdeveniments relacionats amb el cinema que tinguin lloc a Catalunya. La indústria cinematogràfica catalana és potent i està creixent, no només pel que fa a la producció i el talent català, sinó també per la quantitat de festivals, mostres i exposicions relacionats amb el cinema que se celebren anualment, en alguns casos tan importants com el Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya o l'In-Edit Beefeater, els cicles organitzats per la Filmoteca de Catalunya o el Museu del Cinema, i altres certàmens, com els Premis Gaudí, i des d'aquest punt de vista Kinetoscat s'ofereix com un projecte per mancomunar aquestes dues vessants: la que aporta la indústria i la que ofereix el territori, i ajudar a difondre-les.

El projecte Kinetoscat neix de la mà d'Ana Martínez Medina, fundadora i editora de la revista, qui va començar a preparar aquest viatge cinematogràfic quatre mesos enrere. Les dificultats del mercat laboral davant la crisi van fer que aquesta periodista nascuda a València i establerta a Barcelona fa 10 anys, es llancés a la piscina buscant un projecte propi que mancomunés passió i professió i que va cloure amb la decisió ferma de crear aquesta revista. A partir d'aquí comença el compte enrere per enllestir la sortida de Kinetoscat, encapçalada per l'Ana i formada per un equip de col·laboradors, en alguns casos talent jove de la indústria del país, en altres periodistes especialitzats en l'àmbit cinematogràfic, que s'aniran donant a conèixer a poc a poc.

Dona't el tret de sortida, ara l'objectiu de Kinetoscat és créixer progressivament amb l'objectiu de poder arribar a ser un referent en l'àmbit cinematogràfic català.

Kinetoscat: Per què aquest nom?

La suma de l'invent de Thomas Alva Edison, el Kinetoscope, i la paraula Catalunya, conformen el nom de la nostra revista. Una fusió que té un sentit més enllà de l'estètic. Concretament, l'invent d'Edison va ser creat perquè la gent gaudís d'aquells primers enregistraments cinematogràfics de manera individual. Era, per tant, l'individu, amb la seva mirada subjectiva, acotada, qui gaudia i valorava la "pel·lícula" que veia a través del visor. Per a l'equip de la revista, Kinetoscat representa aquesta mirada que s'aparta de la visió i anàlisi del panorama cinematogràfic en un sentit ampli, pròpia de la majoria de publicacions de temàtica cinematogràfica, i que en el seu cas queda perfectament delimitada a l'àmbit català.

L'editora

Ana Martínez Medina va estudiar periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i ha treballat durant dos anys a RNE-Catalunya. Abans ja ho havia fet en emissores locals com El Prat Ràdio o 97.7 Ràdio València. A més, té formació en producció audiovisual, una especialitat que va exercir sobretot en l'àmbit televisiu i publicitari a empreses com Gestmusic Endemol o Widescope Productions.

 

Per a més informació, consulteu el web de kinetoscat.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat