Esta información no está disponible en castellano.

Actualidad

Tot a punt per una nova edició del PICURT

logopicurt

La 9a Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus tindrà lloc del 23 al 27 de juny a La Seu d’Urgell i a Artedó.

Prop de 60 films de cultura de muntanya d’arreu del món es projectaran al PICURT 2015, amb un especial interès per les produccions sobre els Pirineus. Es projectaran curtmetratges, migmetratges i llargmetratges, majoritàriament documentals, que aborden temàtiques d’esports, d’aventura, d’antropologia social i d’etnografia sobre patrimoni natural, recerca i recuperació històrica.

Aquestes obres provenen de 18 països d’arreu del món i moltes d’elles han resultat guanyadores a festivals de cinema de muntanya de tot el món. A més, algunes són obres inèdites a l’estat Espanyol.

Com a novetat, el festival convida un país a la mostra per posar especial èmfasi en la seva cultura. En aquesta edició el país convidat es Polònia, i es donarà a conèixer la seva cultura i els Pirineus com a escenari d’acollida i ajuda per als refugiats polonesos durant la Segona Guerra Mundial. La mostra comptarà amb la visita del director polonès Jerzy Porebski que presentarà dues de les seves produccions cinematogràfiques Kukuczka i Zakopanians, a més de presentar el llibre Escaladores de la libertad.

En aquesta edició PICURT retrà homenatge a Rosa Vergés, per la seva trajectòria com a directora de cinema, docent i productora audiovisual i atorgarà el 2n Premi Josep Virós a la promoció de la cultura pirenaica a l’Editorial Garsineu.

PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, és un festival únic a Catalunya que busca transmetre la vida i els valors de les persones que viuen a les muntanyes, des de totes les vessants.

+ info: PICURT 2015

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat