Esta información no está disponible en castellano.

Actualidad

Presència catalana al Festival de Sitges 2015

presenciasitges2015

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya compta amb un abundant número de produccions catalanes en la seva 48ª edició, que se celebra del 9 al 18 d’octubre a Sitges. 

Aquest any l'Acadèmia del Cinema Català, representada per la seva presidenta, Isona Passola, ha entrat a formar part del Patronat de Sitges.

Un total de 361 films (229 pel·lícules i 133 curtmetratges), en 375 sessions, es poden veure al festival. D'entre tots aquests, la presència catalana no és poca. El festival hi compta amb la presència del 1.000 professionals del sector i 600 periodistes, dels quals 550 són catalans i espanyols, i 70 periodistes que representaran mitjans internacionals.

Les produccions catalanes que competeixen a la Secció Oficial Fantàstic en Competició són: El cadáver de Anna Fritz, d’Hèctor Hernández Vicens, produïda per Benecé Produccions, A Contraluz Films, Corte y Confección de Películas, Playtime Movies i Silendum Films, i Vulcania, de José Skaf, produïda per Zentropa Spain, Ran Entertainment, Zentropa Sweden.

A la Secció Oficial Fantàstic Curts hi competeixen cinc curtmetratges catalans: Graffiti, de Lluís Quílez, produït per Euphoria Productions i Ainur Films, Home Is Where your Heart Is, de Christian Medina i Ramses Albiñana, produït per Albiñana Films, Senseless, d’Adrián Torres, produït per Qumul Emotion Producers, Vamps, de Denise Castro, produït per ESCAC Films, i Zero, de David Victori, produït per Life&Pictures, Scott Free Productions i Tilma Films.

Oficial Fantàstic – Projeccions Especials projecta Segon origen, de Carles Porta, produïda per Antàrtida Produccions, Televisió de Catalunya i Second Origin UK Ltd, i Summer Camp, d'Alberto Marini, produïda per Castelao Productions i Rebelión Terrestre.

Dins de la Secció Noves Visions One destaca La novia, de Paula Ortiz, produïda per Get In the Picture Films, Aragón Televisión i Mantar Films. A la Secció Noves Visions Plus s’estrenarà Sacramento, de Carlos Cañeque, produïda per Anareia Films. I a Noves Visions Curts hi competeixen Formas de jugar, de Gemma Blasco, produït per El Dedo en el Ojo, L’encenedor Quàntic, de Pau Escribano, produït per Minoria Absoluta, i Mirvia, de Marina Gatell, produït per Mirvia Productions.

Són onze els curtmetratges d’alumnes d’escoles de cinema catalanes que competeixen dins de la mateixa Secció a l’apartat SGAE nova autoria al millor guió, millor direcció i millor música original. Aquests són: 10 Miles to Bisbee, d’Oriol Rigata (ESCAC), Corto Milenio, de Bea Gil (Escola d’animació Serra i Abella), Dona i Ocell, de Nicolás Guitérrez Venhammar (Escola Bande à part i El Dedo en el Ojo), El viatge Glauber, de Fermín Sales (Màster documental creatiu UAB), Fiction in Fiction, d’Humbert Campins i Ignacio Malagón (EMAV), Musicidi, de Ferriol Tugues (ECIB), Peus Freds, de Júlia Badosa (Plató de cinema), Soleá, Els néts dels altres catalans, de Marc Hernández i Maria Llinars (UPF), Sólo eres..., d’Aitor Hachea (Catalonia Film School), Vida i reflex, de Júlia García (URL), i Xemeneies, fum i incerteses, d’Isaac Carbonell (URV).

Per últim, han estat seleccionats a la Secció Brigadoon el documental Les pel·lícules maleïdes existeixen, de Sebastià d’Arbó, produït per d’Arbó Productions i Teva Films, i els curtmetratges Alien Inside, d’Alfonso García, Caradecavall, de Marc Martínez, Jealousy, de David Barrera, produït per The Factory Entertainment i Visum, i Silente, de Paco Ruiz, produït per ESCAC Films.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat