Esta información no está disponible en castellano.

Actualidad

Presència i reconeixement del Cinema Català durant el mes d'abril

Presència abril16

El cinema català continua el seu recorregut de festivals el mes d’ABRIL.

Pel·lícules programades

Pel·lícules premiades

PRESÈNCIA

Vilnius Film Festival (Kino Pavasaris)

Del 31 de març al 14 d'abril

Han estat seleccionades per a competir per Focus on Spain: La Novia de Paula Ortiz (Get in the pictures, Aragon Television, Cine Chromatix KG), Truman de Cesc Gay (Imposible Films, BD Cine) i Un dia perfecte per volar de Marc Recha (Batabat Produccions).

Chicago Latino Film Festival 

Del 8 al 21 d'abril

Dues pel·lícules catalanes participen a la 32à edició del Festival Chicago Latino Film: Neckan de Gonzalo Tapia (Loto Films i Gaia Audiovisuals) i Juegos de familia de Belén Macías (Loto Films, Gaia Audiovisuals i Miriquidi Films).

El documental Win! seleccionat al Tribeca Film Festival

Del 13 al 24 d'abril a Nova York

El Tribeca Film Festival ha seleccionat el llargmetratge documental Win! a la secció Spotlight.

El film dirigit per Justin Webster i produït per JWProductions mostra els secrets del naixement de l'equip de futbol New York City FC. Des de la creació de la institució, passant per la contractació del seu primer jugador, David Villa, fins el transcurs i el desenllaç de la seva primera temporada.

Deu produccions catalanes seleccionades a la 18a edició de Bafici (Festival Internacional de Cine Independiente de Buenos Aires)

Del 13 al 24 d’abril

A la Competència Oficial Internacional hi participa Oleg y las raras artes d’Andrés Duque (Intropía Media, Estudi Playtime, Lluís Miñarro). El documental ens presenta Oleg Nikolaevitx Karavaitxuk, que als 89 anys continua sent una figura controvertida i enigmàtica per a la cultura russa. És una producció d'Intropía Media, Estudi Playtime i Lluís Miñarro amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.

A les seccions de Panorama Comer y Beberes participen les pel·lícules Campo a través. Mugaritz, intuyendo un camino de Pep Gatell (La Fura dels Baus, Euskaltel, IXO Producciones, Televisión Española – TVE) i Snacks, bocados de una revolución de Verónica Escuer i Cristina Jolonch (Implementia Films). També, a la de Trayectorias estaran presents els últim llargmetratges de Pere PortabellaInforme general II. El nou rapte d'Europa (Films 59); de José Luis GuerínLa academia de las musas (Los Films de Orfeo); d’Agustí VillarongaEl Rey de La Habana (Pandora Cinema, Tusitala Producciones Cinematográficas, Esencia Films); i de Marc Recha, Un dia perfecte per volar (Batabat produccions).

D’altra banda, també participen en d’altres seccions de Panorama el film Carmona tiene una fuente d’Antonio TrullénRequisitos para ser una persona normal de Leticia Dolera (Corte y Confección de Películas, El estómago de la vaca, Telefónica Studios) i Searching for Meritxell de Burnin’ Percebes.

4 produccions catalanes seleccionades al festival Visions du Réel

Del 15 al 23 abril

El documental Socotra, l'illa dels djinns de Jordi Esteva (Siwa Produccions) competirà a la Secció competitiva de llargmetratges. Mentre que el curtmetratge Notes from Sometime, Later, Maybe de Roger Gómez i Dani Resines (El cangrejo) que forma part del programa ShortCat 2016, ha estat escollit per participar a la Secció competitiva de curtmetratges

Finalment, la presència catalana es completa amb dos curtmetratges catalans que es podran veure a la Secció Premier PasHistòries de la Rabassada de Ferran Romeu (ESCAC Films) i Cabeza de orquídea de Violeta Blasco, Germán Andrés, Angélica Sánchez i Claudia Zegarra (UAB, Máster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu).

Master of Arts Film Festival 

Del 15 al 18 d’abril

Rumba Tres, de ida y vuelta, de Joan Capdevila i David Casademunt, participa al Sofia al Master of Arts Film Festival (Bulgaria).

The 6th Beijing International Film Festival

Del 16 al 23 d'abril

Participació a Xina, al 6è festival Beijing Internacional Film, amb Juegos de familia de Belén Macías (Loto FilmsGaia Audiovisuals i Miriquidi Films).

Bare Bones International Film & Music Festival in Oklahoma

Del 19 al 24 d'abril

Projecció del documental Rumba Tres, de ida y vuelta, de Joan Capdevila i David Casademuntal Bare Bones International Film & Music Festival a Oklahoma. 

Més de 30 títols catalans a la 19ena edició del Festival de Málaga

Del 22 d’abril a l’1 de maig

Kike Maíllo encarregat d’inaugurar el festival amb el seu últim llargmetratge, Toro protagonitzat per Mario CasasLuis Tosar i José Sacristán. El film participa fora de concurs a la Secció Oficial del Festival.

La resta de films que competeixen per la Biznaga de Oro són: Cerca de tu casa d'Eduard CortésLa próxima piel d'Isaki Lacuesta i Isa CampoRumbos de Manuela MorenoEl rei borni de Marc CrehuetQuatretondeta de Pol Rodríguez i Callback de Carles Torras.

També trobem una gran presència de cinema català a les seccions de DocumentalAlcaldessa de Pau FausMetamorphosis de Manuel PerezSocotra, l'illa dels djins de Jordi Esteva i Paciente de Jorge Caballero han estat seleccionats a la Secció oficial.

3 títols catalans a les Sessions Especials: L'Ovidi el making of de la pel.lícula que mai no es va fer de Vicente TamaritMaria conversa de Lydia Zimmerman i Sexo, marcas i chiuahuas de Diego Mas. Mentre que a la Secció Afirmando el derecho de la mujeres troba Joana Biarnes, una entre tots de Jordi Rovira i Òscar Moreno.

A la secció competitiva Zonazine participa l’opera prima de Llàtzer Garcia, La pols i El perdut de Cristophe Farnarier, i a Estrenos especiales dues TV movies catalanes: Ebre del bressol a la batalla de Roman Parrado i La Xirgu de Silvia Quer.

El curtmetratge català també és present al festival. El adiós de Clara Roquet i No me quites de Laura Jou, que formen part del programa ShortCat 2016, han estat seleccionats a la Secció oficial. Juntament amb Los pestiños de mamá de Marta Díaz, Lina de Nur CasadevallTiger, debut en la direcció d’Aina Clotet i Aliens de Jiajie Yu Yan.

Per una altra banda, dos curts catalans participen a la Secció oficial de curtmetratge documentalCampanya de Damian DepetrisAndres AlonsoCatarina BritesAlejandro Cabrerar i Lara Curto i Padres holigans d'Alba CidAlba Gómez i Sara Selick.

El festival també presenta una selecció de les produccions més destacades de l’any, Cosecha del año, on s’inclouen 5 títols catalans: La noviaNadie quiere la nocheRequisitos para ser una persona normalTecho y comida i Truman. I a la secció Cine abierto participa Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo.

Finalment dins el Ciclo Homenajes es projectaran els films catalans: ¿Quien mató a Bambi?La adopción.

5 documentals de producció catalana al Documenta Madrid 2016

Del 27 d'abril al 5 de maig

El Festival Internacional de Documentals de Madrid ha seleccionat un total de 6 produccions catalanes a la secció Panorama del Documental Espanyol.

A la secció de llargmetratges competiran 35 y Soltera de Paula Schgarorodsky (Talatala) i Thy Father’s Chair d'Antoni Tibaldi i Àlex Lora (Inicia Films, Graffiti Doc, No Permitd Produktions). També es podran veure Sexo, maracas y chihuahuas de Diego Mas Trelles (Minimal Films, Televisió de Catalunya, TVE); Socotra, l'illa dels djins de Jordi Esteva (Siwa Produccions); Tarajal: desmontando la impunidad de la frontera sud de Xavier Artigas i Xapo Ortega (Metromuster, Observatori DESC).

A més, aquest any el festival ha programat un Cicle especial sobre la Guerra Civil. Amb projeccions catalanes com La vaquilla de Luis Garcia Berlanga o Tierra y Libertad de Ken Loach

La 17ª edició del Jeonju International Film Festival que se celebrarà entre el 30 d'abril i el 5 de maig a Corea del Sud, ha seleccionat 3 títols catalans

Del 30 d'abril al 5 de maig a Jeonju

L'opera de prima de Mauro HerceDead Slow Ahead ha estat seleccionat per a participar a la Secció International Competition

Mentre que la Secció World Cinemascape: Masters inclou La academia de las musas de José Luis Guerín (Los Films del orfeo) i el film de Pere Portabella, Informe general II. El nou rapte d'Europa (Films 59).

Dues produccions amb participació de Televisió de Catalunya, a Rússia

La pel·lícula de Sílvia Quer La Xirgu i la d'Hèctor Hernández Vicens El cadáver de Anna Fritz han estat seleccionades per a participar en el XVIII Festival internacional de pel·lícules Policíaques i Programes de Televisió sobre temes de compliment de la llei, de Moscou. Aquest any, s'han seleccionat a competició 442 llargmetratges de 57 països. Les dues pel·lícules amb participació de TVC s'han programat a la secció Nominació de gènere –Llargmetratges sobre sèries policíaques i sobre el compliment de la llei.

PREMIS I RECONEIXEMENTS

Premi del públic del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Brussel·les

Del 29 de març al 10 d'abril

Anacleto: Agente secreto, de Javier Ruiz Caldera, ha guanyat el Premi del públic del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Brussel·les (BIFFF). La gala de lliurament de premis es va celebrar diumenge 10 d'abril a la capital belga. Javier Ruiz Caldera és la segona vegada que obté aquest guardó. L'any 2013 el va aconseguir amb Promoció fantasma, una producció també amb la col·laboració de TVC.

Rumba Tres, de ida y vuelta nou premi a Xile

Del 12 al 17 d’abril

Premi especial del jurat a la millor òpera prima al Festival Internacional de Cine de Talca per Rumba Tres, de ida y vuelta de Joan Capdevila i David Casademunt.

Prishtina Internacional Film Festival premia a 10.000km

Del 22 al 29 d'abril

Ex aequo 10.000 KM de Carlos Marques-Marcet dins de la Secció Programes Europeus- MEDIA Prize.

Més de 10 produccions catalanes premiades al Festival de Málaga

Del 22 d’abril a l’1 de maig

Secció Oficial de Llargmetratges a concurs 

"BIZNAGA DE ORO" A LA MILLOR PEL·LÍCULA
Callback, de Carles Torras

"BIZNAGA DE PLATA" PREMI ESPECIAL DEL JURAT
La propera pell, d'Isaki Lacuesta i Isa Campo

"BIZNAGA DE PLATA" A LA MEJOR DIRECCIÓN
Isaki Lacuesta i Isa Campo per La propera pell

"BIZNAGA DE PLATA HOTEL AC MÁLAGA PALACIO" A LA MILLOR ACTRIU
Emma Suárez per La propera pell

"BIZNAGA DE PLATA" AL MILLOR ACTOR
Martín Bacigalupo per Callback

"BIZNAGA DE PLATA" AL MILLOR GUIÓ
Carles Torras i Martín Bacigalupo per Callback

"BIZNAGA DE PLATA" A LA MILLOR MÚSICA
Sílvia Pérez Cruz per Cerca de tu casa

"BIZNAGA DE PLATA DELUXE" A LA MILLOR FOTOGRAFIA
Ex aequo a Carles Gusi per Quatretondeta

"BIZNAGA DE PLATA" AL MILLOR MUNTATGE
Domi Parra per La propera pell

"BIZNAGA DE PLATA" PREMI ESPECIAL DEL JURAT DE LA CRÍTICA
La propera pell, d'Isaki Lacuesta i Isa Campo

Llargmetratges Zonazine 

"BIZNAGA DE PLATA" A LA MILLOR PEL·LÍCULA
El perdut, de Christophe Farnarier

"BIZNAGA DE PLATA" A LA MILLOR DIRECCIÓ
Christophe Farnarier per El perdut

"BIZNAGA DE PLATA" A LA MILLOR ACTRIU
Laura López per La pols

"BIZNAGA DE PLATA" AL MILLOR ACTOR
Adri Miserachs per El perdut

Documentals

"BIZNAGA DE PLATA" AL MILLOR DIRECTOR
Ex aequo a Pau Faus per Alcaldessa i a Jorge Caballero per Paciente.

Secció Oficial de curtmetratges a concurs 

Curtmetratges documental 

"BIZNAGA DE PLATA". PREMI ESPECIAL DEL JURAT a Campanya, d'Andrés Alonso, Catarina Brites Soares, Alejandro Cabrera, Lara Curto y Damián Depetris.

"BIZNAGA DE PLATA". PREMI DEL PÚBLIC a Campanya, d'Andrés Alonso, Catarina Brites Soares, Alejandro Cabrera, Lara Curto y Damián Depetris.

Curtmetratges de ficció 

"BIZNAGA DE PLATA" AL MILLOR CURTMETRATGE
No me quites, de Laura Jou

"BIZNAGA DE PLATA" A LA MILLOR ACTRIU
Laia Costa, per No me quites

"BIZNAGA DE PLATA" AL MILLOR ACTOR
Hammudi Al- Rahmoun Font, per No me quites 

"BIZNAGA DE PLATA" A LA MILLOR DIRECCIÓ
Nur Casadevall, per Lina 

Altres premis

PREMI JURAT JOVE A LA MILLOR PEL·LÍCULA DE LA SECCIÓ OFICIAL
La propera pell, d'Isaki Lacuesta i Isa Campo

PREMI ESCOLES DE CINE A LA MILLOR PEL·LÍCULA DE ZONAZINE
El perdut, de Christophe Farnarier

Oleg y las raras artes d'Andrés Duque premiada al D'A

Del 27 d'abril al 7 de maig

El D’A, Festival Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona ha atorgat el Premi Talents D'A 2016 al director Andrés Duque pel seu film Oleg y las raras artes, una producció d'Intropía Media, Estudi Playtime i Lluís Miñarro. A més el jurat de la crítica ha concedit a la producció una menció especial per “aconseguir el retrat fidel del protagonista sense perdre la mirada autoral”.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat