Esta información no está disponible en castellano.

Exportar ICS

"Dones: discriminades, excloses i agredides", exposició de fotografies de Francisco Magallón (ACNUR) a l'església de St. Domènec

Evento

Título:
"Dones: discriminades, excloses i agredides", exposició de fotografies de Francisco Magallón (ACNUR) a l'església de St. Domènec
Cuándo:
Lun, 12. Febrero 2018, 12:00 h - Jue, 8. Marzo 2018, 15:00 h
Categoría:
Agenda

Descripción del evento

Amb motiu de la commemoració el 8 de març del Dia de la Dona, la Unitat de Compromís Social, en col·laboració amb el comitè espanyol d’ACNUR, porten a la UdG l’exposició de fotografies “Mujer, todos somos una” del foto-periodista Francisco Magallón.

Sobre l’exposició:

Els 37 retrats de la mostra de fotografies “Mujer, todos somos una” posen rostre a la realitat de milers de dones de diferents parts del món que, diàriament, s’enfronten a diferents situacions de discriminació, desigualtat, exclusió, violència o persecució. Per l’autor de les fotografies, Francisco Magallón, el títol de l’exposició “Mujer, todos somos una”, apel·la a la responsabilitat que tenim de canviar la visió androcèntrica que condueix a la invisibilitat de les dones, la negació dels seus drets i a l’ocultació de les seves aportacions, pilar i motor de famílies i comunitats. Magallón afirma que “quan veig els retrats d’aquestes dones, sento la satisfacció de la promesa complida”, pel fet d’haver-los donat veu, a elles i a la seva història.

Sobre l’autor:

Francisco Magallón és periodista gràfic de TVE des del 1983, fet que li ha permès ser testimoni de nombrosos esdeveniments únics i transcendentals a diverses parts del món, buscant en tots ells nous rostres, racons, altres formes d’estar, històries humanes llunyanes, pròximes, quotidianes o excepcionals i sentiments enmig de tragèdies. Per ell la càmera es converteix en un mitjà que li permet veure la vida d’una forma privilegiada i establir connexió amb el rostre humà; amb la seva càmera ha plasmat esdeveniments de tot tipus en països tals com el Sudan, el Congo, Mauritània, Mali, Níger, Nigèria, Egipte, Moçambic, Kenya, Angola, Ghana, l’Equador, Perú, Xile, Nicaragua, Guatemala, Hondures, Síria, Iran, Jordània, Aràbia Saudita, el Japó, Tailàndia, Indonèsia, Turquia i una gran part d’Europa, conflictes com els de Palestina a Gaza, el Líban, Bòsnia, Kosovo, Iraq, Birmània, Afganistan, la revolució d’El Caire i la caiguda de Mubarak, des­astres naturals com el tsunami del sud-est Asiàtic, el terratrèmol de Filipines o el del Perú, etc.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat