Esta información no está disponible en castellano.

Toda la actualidad

L’històric cinema Kursaal torna a obrir les seves portes


A principis de maig es va inaugurar el nou Cinema Kursaal a Penelles gràcies a l’esforç dels veïns del municipi i del Circuit Urgellenc.

Penelles, municipi de la Norguera, torna a tenir sala de cinema. Gràcies a l’esforç dels veïns i d’entitats com el Circuit Urgellenc, ha estat possible recuperar l’històric Cinema Kursaal, tancat des de 2004 degut a la poca afluència de públic i als costos de manteniment. El cinema es va estrenar el 1945 i va ser uns dels primers en obrir en una zona rural, i durant més de 40 anys va convertir Penelles en el centre social de la comarca de la Noguera.

L’acte inaugural el va conduir Jesús Calleja, presentador de Cuatro, que va afirmar que l’objectiu és que “les sales de cinema tornin a convertir-se en un espai de trobada pels veïns dels pobles”.

Per la seva banda, Circuit Urgellenc, empresa gestionada per l’acadèmic Pere Aumedes, s’encarregarà de facilitar la projecció de pel·lícules, amb capacitat per a més de 180 persones. Circuit Urgellenc ha aportat personal per a la rehabilitació de l’equipament, sobretot en termes de so i  d'instal·lació de butaques. La sala de Penelles no formarà part del circuit de cines que són propietat d’aquesta companyia, entre els quals hi ha les de capitals de comarca com Tàrrega.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat