Notícies

58 Produccions en català es podran veure al FIC-CAT 2016

ficcat2016direccio

Del 31 de maig al 5 de juny de 2016, el FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, projectarà 58 produccions en català, a més a més de les creacions provinents de la categoria Jove 48 Hores.

A la Competició Oficial Llargmetratges es troben Ebre, del bressol a la batalla, de Román Parrado; L’adopció, de Daniela Fejerman; Un dia perfecte per volar, de Marc Recha; Darrere la porta, de Pere Solés i David Gimbernat, Segon Origen, de Carles Porta; El virus de la por, de Ventura Pons i El rei borni, de Marc Crehuet.

Dins la modalitat Documentals hi podrem veure Game Over d’Alba Sotorra; Paddling to Alaska, de Rai Puig; El testament de la Rosa, d’Agustí Villaronga; Directors del desert, de Cris Gambín i Toni Pinel; Soleà, els néts dels altres catalans, de Marc Hernández, Maria Llinàs, Natàlia Morales i Marta Vivet; L’arròs, el cicle de l’arròs al Delta, de Pau Bertomeu i Som Pastor, de Borja Zausen.

En Curtmetratges hi destaquen El adiós, de Clara Roquet; Escudella, de Lluís Miñarro; Mater Salvatoris, de Marc Barceló; Delicatessen, de Fran Menchón i Sheila Rodríguez i Demà no serà avui, de Joan Bosch i Albert Cartanyà.

Fora de competició es projectarà Informe General II. El nou rapte d’Europa, de Pere Portabella, amb motiu de l’acte d’homenatge que el Festival retrà al prestigiós cineasta.

Aquesta edició, dedicada als directors i directores de cinema, comptarà amb la presència, entre altres, d’Albert Serra, Sergi Pérez, Marc Recha, Carles Porta, Ventura Pons, Marc Crehuet, Kike Maíllo, Carles Bosch, Lluís Danés, Isona Passola i Dani de la Orden.

Un any més, i durant sis intensos dies, el teatre del Casino Municipal de Roda de Berà es transformarà en una sala de cinema on, per la catifa vermella, hi desfilaran actors, actrius, directors, directores, productors, productores, crítics... i un gran nombre de persones vinculades a la indústria del cinema. Totes les projeccions seran d’accés lliure i gratuït. Les dates i els horaris de projecció es poden consultar al web http://www.fic-cat.cat/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat