Notícies

9 pel·lícules catalanes i 8 projectes, seleccionats a l'Abycine

abycine

El Festival Internacional de Cine – Abycine d’Albacete acollirà, durant del les últimes setmanes d’octubre, 9 produccions catalanes entre les que es projectaran i 8 projectes que competiran per a obtenir finançament en el primer Lanza – Mercado del Audiovisual Independiente.

El I Fòrum Work-in-Progress tindrà entre els seleccionats 4 projectes catalans: Ana de día, d’Andrea Jaurrieta (Andrea Jaurrieta P.C. i No hay banda), Júlia Ist, d’Elena Martín Gimeno (Lastor Media), Penélope, d’Eva Vila (Araki Films) i Verano 1993, de Carla Simón (Inicia Films).

Pel que fa el I Fòrum de Projectes Abycine Lanza-RTVCM, també són 4 els projectes catalans que participaran: Apuntes para una película de atracos, de León Siminani (Avalon), CONpartidos, d’Àlex Lora (Inicia Films), El año del descubrimiento, de Luis López Carrasco (Lacima Producciones) i Eugenio, blanco o negro, de Xavier Baig Cozar i Jordi Rovira Prat (REC videoproduccions).

També ha sigut convidada al mercat Foodie Love, d’Elena Trapé, Liliana Torres, Sergi Pérez i Belén Funes, sèrie produïda per Miss Wasabi Films.

Respecte a les projeccions del festival, a la secció Abycine Indie s’hi veuran les pel·lícules Clase valiente, de Víctor Alonso Berbel, La pols, de Llàtzer García, i Vivir y otras ficciones, de Jo Sol. A la secció Abycine Presenta hi haurà Cerca de tu casa, d’Eduard Cortés, La propera pell, d’Isaki Lacuesta i Isa Campo, i Neruda, de Pablo Larraín. A la secció especial Abycine & Amnistía Internacional s’hi veurà el documental Tarajal: Desmontando la impunidad en la frontera sur, de Xavier Artigas Esclusa.

Per últim, a Abycine Cortos s’hi projectaran El cerdo (Pau Durà) i En la azotea (Damià Serra).

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat