Notícies

El Festival de Valladolid projectarà 23 pel·lícules catalanes

seminci612

La Seminci, Semana Internacional de Cine de Autor de Valladolid, acollirà fins a 23 produccions amb segell català entre la seva programació.

En Secció Oficial competiran El ciudadano ilustre, de Mariano Cohn i Gastón Duprat, i Cavalls morts, curtmetratge de Marc Riba i Anna Solanas.

A la secció documental, DOC. España, s’hi veuran Desmontando la muerte, de Germán Roda, La distància dels noms, de Cordelia Alegre, Clàudia Aragon, Clàudia Barberà i Nico Martínez, Sasha, de Fèlix Colomer, Ciudades a contraluz, de Francesc Relea, i Guatemala, cuando el futuro perdió el miedo, de Jordi Ferrer.

Pel que fa a la secció Punto de Encuentro – La noche del corto español hi ha El andar del borracho, de Pol Argmengol Baigorri, Extraños en la carretera, de Carlos Solano, i La puta y el cliente, de Hammudi Al-Rahmoun Font.

A la secció Spanish Cinema, que recull algunes de les obres espanyoles que han destacat durant l’any, s’hi projectaran La Academia de las Musas, de José Luis Guerin, Cerca de tu casa, d’Eduard Cortés, El elegido, d’Antonio Chavarrías, i Techo y comida, de Juan Miguel del Castillo.

En altres seccions també hi trobem produccions catalanes de diferents característiques. A la secció Tiempo de Historia hi ha España en dos trincheras, la guerra civil en color, de Francesc Escribano i Luis Carrizo, i Street Name: Pirate, de Patricio Castilla. A la secció Cine&Vino s’hi projectarà el documental Priorat de David Fernández de Castro i a l’especial ESCAC 2016 sis curtmetratges: Ringo, d’Adrià Pagès, Cal fer el cor fort, de Marc Caballero, Cruzar el umbral, de Sergio Hernández, Elegía, d’Alba Tejero, Naturaleza muerta, de Gala Hernández i Verano ’78, de Serapi Soler.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat