Notícies

L'Acadèmia del Cinema Català dona suport a la candidatura de Pepita Pardell per la Creu de Sant Jordi

pepita pardell

L'Acadèmia del Cinema Català dona el seu suport amb una carta a la candidatura de la Creu de Sant Jordi, que atorga la Generalitat de Catalunya, a la dibuixant i animadora catalana Pepita Pardell i Terrade, en reconeixement als més de 50 anys de trajectòria professional dedicats al món de l'animació a Catalunya.

Pepita Pardell i Terrade (Barcelona, 1928) és una de les primeres dones que es va dedicar al món de l'animació a Catalunya i a tot l'Estat. Animadora, dibuixant i pintora, va iniciar la seva carrera treballant a Garbancito de la Mancha (Arturo Moreno, 1945), el primer llargmetratge d’animació de l’Estat i la primera pel·lícula de dibuixos a color d’Europa. Al llarg de la seva carrera ha treballat en llargmetratges com ara Despertaferro (Jordi Amorós, 1990), sèries de televisió com Mofli, el último Koala i spots publicitaris als mítics estudis Buch Sanjuán de Barcelona.

Com a autora, destaca el disseny i l’animació del curtmetratge La doncella guerrera (Julio Taltavull, 1975), recentment restaurat per la Filmoteca de Catalunya.

Des de l'Acadèmia coneixem el treball abnegat i continuat que Pepita Pardell i Terrade ha dut a terme al llarg de la seva trajectòria professional. Als seus 88 anys, és un exemple de talent i tenacitat que continua inspirant les noves generacions.

Per aquest motiu creiem que mereix aquest reconeixement. I perquè així consti, l’Acadèmia del Cinema Català dona suport a la candidatura per tal que la sol·licitud de Creu de Sant Jordi pugui esdevenir realitat.

 

Fotografia cedida per Grela Bravo, feta pel projecte "Mujeres que crean"

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat