Notícies

Exposició "Fila 7, cinemes amb història" a la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

fila7 cinemesambhistoria

Juan Plasencia fotografia els 43 cinemes de sala única que queden a tot l’Estat.

Del 27 de març al 29 d’abril, l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de Lleida, acollirà l’exposició Fila 7, cinemes amb història, un reportatge del fotògraf documentalista Juan Plasencia, representat per l’agència Zoom, en el marc de la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de CatalunyaAquesta exposició ha itinerat per diverses ciutats de l’estat com Madrid, Castelló i Barcelona. 

Fila 7, cinemes amb història és un reportatge que reuneix els testimonis de persones que estan al capdavant dels 43 cinemes de sala única que hi ha a Espanya. Alguns d'aquests cinemes porten més de dos segles a l'esquena. Ara, aquestes llegendàries sales lluiten per no tancar.

En temps de multisales i de consum de cinema a través de diverses plataformes telemàtiques, aquests cinemes constitueixen un patrimoni d'indubtable valor cultural, històric i arquitectònic que s'està extingint lenta i inexorablement. En la majoria dels casos, aquestes sales van deixar de ser rendibles des de fa molt temps, però s’han resistit a tancar perquè aquests cinemes no són només un negoci, sinó una llar per aquells que hi han viscut. Com és el cas d’en Joaquín Fuentes, gerent dels cinemes de Peñaranda de Bracamonte i Astorga, que va néixer al cinema d'estiu on treballaven els seus pares.

Per a la realització d'aquest treball documental únic, el fotògraf Juan Plasencia ha recorregut més de 20.000 km per tota la geografia espanyola documentant aquests llocs de memòria únics i coneixent a les persones que treballen dia i nit per assegurar-nos que “l'espectacle ha de continuar”.

Juan Plasencia (València 1975) és col·laborador de l'Agència ZOOM des de 2013. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, combina la seva feina de fotògraf documentalista amb la coodinació del Laboratori de Comunicació (LAB COM) a la Universitat Jaume I de Castelló. Fila 7 és el seu seté treball documental de llarg recorregut.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat