Notícies

S'inicia el rodatge de "Formentera Lady", el primer film de Pau Durà

formentera lady

Formentera Lady és el primer llargmetratge com a director i guionsita de Pau Durà, actor de sèries com Plats Bruts o Merlí i director de quatre curtmetratges i la TV Movie Tocant al mar

Pau Durà escriu una història tendra i intimista situada a Formentera en què el seu protagonista Samuel (José Sacristán), un home d'uns 70 anys, s'aferra a continuar vivint la vida "a la seva manera". Amb xancletes i desmanegat, aquest músic de bar de nit que fuma maria i viu en una cabana sense llum a peu de platja, és la viva imatge de l'últim espècimen dels "hippies" dels 70 que van arribar en massa a viure en aquest paradís terrenal en què es va convertir l'illa. Eren els anys de la contracultura, les comunes, d'un nou estil de vida. Juntament amb José Sacristán, encapçalen el repartiment Jordi Sánchez, Nora Navas i el jove Sandro Ballesteros en el seu debut cinematogràfic.

El repartiment es completa amb Ferran Rañé, Mireia Ros, Pepa Juan i Juli Mira, entre d'altres. 

El títol de Formentera Lady és un clar homenatge a la cançó del disc "Islands" dels King Crimson ja que alguns dels seus membres van passar temporades a l'illa igual que altres músics cèlebres com Hank Wangford, Peter Sinfield, Roger Walters i Syd Barrett (Pink Floyd)...I fins i tot alguns afirmen haver vist Bob Dylan. Per això la música és un dels elements vertebradors del film. Pel que fa a la imatge, Durà comenta que "els enquadraments, els moviments... tot ha de servir cruament a la història, sense retocs estètics".

És una producció de Fosca Films i Sunrise Pictures en coproducció amb Good Machine Films, AIE i amb la producció associada de TVC i La Perifèrica Produccions, amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunuya, la Generalitat Valenciana, el Consell Insular de Formentera i Baleària.

Sinopsi

Samuel va arribar a la Formentera hippie dels 70 i allà segueix. Viu sense llum i toca el banjo en un bar. Un dia rep la visita de la seva filla Anna i del seu nét Marc. Aturada de fa temps, li diu al seu pare que ha acceptat una feina a França, veient-se obligada a deixar el nen a l'illa. Incapaç d'ocupar-se d'un nen de 10 anys, i tocat per l'edat i els excessos, Samuel busca ajuda en alguna de les dones amb les que ha tingut relació.

Equip tècnic i artístic

  • Direcció i guió: Pau Durà
  • Producció executiva: David Ciurana i Ramiro Acero
  • Direcció de producció: Lluís Malet
  • Producció delegada TVC: Cruz Rodríguez
  • Intèrprets: José Sacristán (Samuel), Jordi Sánchez (Toni), Nora Navas (Anna), Sandro Ballesteros (Marc), Pepa Juan (Greta), Ferran Rañé (Joan), Juli Mira (Paco), Mireia Ros (Marisa) i Toni Misó (Santi), entre d'altres.
  • Direcció de fotografia: Miguel Llorens
  • Música: Toti Soler i altres

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat