Notícies

Passi especial de "Fakirs" i "El mag", les dues noves produccions de De Verité Productions

fakirs elmag def

El 28 d'abril, a la sessió de les 10 de la nit del Cinema Maldà, es preestrenen les dues noves produccions de De Verité Productions: el curtmetratge d'animació El mag, dirigit per Marta Guerrero, i el documental Fakirs, dirigit per Xavi Domènech.

El curtmetratge El mag compta amb el suport de l'ICEC i la col·laboració de la productora Micgrup Audiovisual. És l'obra magna de la il·lustradora veterana Marta Guerrero, amb gran experiència en el món del còmic amb herència del moviment underground del Madrid dels anys 80, havent col·laborat en diverses publicacions del moment com la revista El Víbora.

El curtmetratge compta amb la col·laboració especial de Jordi Boixaderas com a narrador i una banda sonora original composta pel músic Toni de Villasante, amb la intervenció de l'Orquestra Jove de Cunit i l'editor musical Sixto Cambra. Un procés creatiu i educatiu de més de dos anys, realitzat pels joves estudiants sota la direcció de Villasante.

Tràiler

D'altra banda, el documental Fakirs, dirigit pel realitzador Xavi Domènech, compta amb la col·laboració de Last Crit postproducció. És un retrat dels últims fakirs que hi ha a Catalunya amb els testimonis de Fakir Kirman, que compleix 50 anys de carrera professional en els escenaris, el Fakir Testa, un jove català que fa del faquirisme un estil de vida, el testimoni dels fills de Fakir Sager i Fakir Fachín, ja retirat.

Un documental que reflecteix la quotidianitat dels faquirs des de la intimitat i la reflexió que mostra la persona més enllà del personatge, fugint de l'espectacle fàcil i posant en valor aquesta figura que ha caigut en l'oblit.

Tràiler

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat