Notícies

La Filmoteca Española projecta la pel·lícula "Acosada" de Sebastià D'Arbó

 acosada

La Filmoteca Española projectarà una còpia d'alta qualitat del film Acosada, i homenatjarà a la seva protagonista Victoria Vera, el guionista Luis Murillo i el mateix Sebastià D'Arbó, tots presents en l'acte. 

El comissari de la Filmoteca Española, Alex Mendíbil, en la recerca de materials cinematogràfics, ha trobat un negatiu en perfecte estat de la pel·lícula Acosada (Sebastià D'Arbó, 1977). Gràcies a aquesta còpia, es podra gaudir d'una còpia d'alta qualitat i en cel·luloide de 35 mm. D'Arbó, amb l'objectiu de buscar un to pel film que potenciés els freds, es va decantar per utilitzar un negatiu Agfa Gevaert, fet que ha facilitat la conservació del negatiu al tractar-se d'un material molt més estable i resistent al pas del temps. 

El guió d'Acosada, de Luis Murillo, es va escriure com un episodi de Historias para no dormir, la sèrie de Chicho Ibáñez Serrador, però finalment va acabar en mans de D'Arbó, que es desviava del gènere paranormal per endinsar-se en el thriller de ciència-ficció. La pel·lícula, produïda per els germans Balcázar i Bermúdez de Castro, i rodada a Barcelona durant l'any 1984, té una ambientació de thriller hitchcockià. 

Acosada es projectarà el proper dimecres 29 de novembre (21:00h) a la Sala 2 de la Filmoteca Española, al cinema Doré de Madrid. 

Sinopsi:

Jorge Soler, gerent d'una important joieria, es comporta de manera dèspota amb la seva dona, Marta, farta de la tirania que suporta, el cita en un motel, fent-se passar per la seva amant, i el mata. Fa desaparèixer tota identificació possible, desguassa el seu automòbil i inicia una nova vida. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat