Notícies

PAC i la Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M.Queraltó signen un conveni de col·laboració

 CONVENI

El conveni incideix en la col·laboració en diferents activitats culturals i educatives relacionades amb el cinema i l’ audiovisual participant en activitats com conferències, exposicions, projeccions, entre d’altres.

La Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó i la associació Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) van fer public la signatura d’un conveni de col·laboració en el marc del 24 Festival de l’Alternativa, celebrat del 13 al 18 de novembre al Centre de Cultura Contemporània (CCCB) de Barcelona. Van assistir a l’acte Xavier Atance, vicepresident primer, Emma Stumpler, secretària, Jordi S. Bonet, president de la Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó i Maria Lluïsa Pujol, directora.

El conveni incideix en la col·laboració en diferents activitats culturals i educatives relacionades amb el cinema i l’ audiovisual participant en activitats com conferències, exposicions, projeccions, entre d’altres. Tanmateix la fundació rep el suport institucional del PAC a aquelles iniciatives dutes a terme que puguin fer possible la realització d’un espai museístic referent a Europa dins de Catalunya o l’Estat espanyol.

PAC són les sigles d’una associació que va néixer l’abril de 1978 amb el nom d’ACPCA (Associació Catalana de Productors Cinematogràfics i Independents), la més antiga de Catalunya. En consonància als nous temps, el nom ha evolucionat i l’associació també, adaptant sempre els seus serveis i condicions a les necessitats dels nous productors. És una associació que treballa per la defensa del sector audiovisual català i el conjunt d’associacions, potenciant les diferents modalitats de l’àmbit audiovisual (llargmetratge, documental, televisió, animació, videojocs, nous formats etc.). Entre els seus fundadors cal destacar noms com Josep Antoni Pérez Giner, Josep Maria Forn, Bigas Luna o Vicente Aranda.

La Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó es va fundar l’any 2010 amb dos principals objectius promoure la part técnica de la cinematografia i l’audiovisual, mitjançant exposicions, conferències, tallers, etc, i crear un espai museístic que pugui allotjar els més de 20.000 objectes de cinema i audiovisual atresorats per Queraltó amb vocació que sigui un referent al sud d’Europa. A l’espera de fer realitat aquest gran museu, es va obrir el 2015 l’Espai Museístic del Cinema -Col·lecció Josep M. Queraltó- a Vallbona de les Monges (Lleida), que acull 148 peces.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat