Notícies

La librería, d’Isabel Coixet, Cicle Gaudí del mes d’abril

cartell la llibreria2

El Cicle Gaudí projectarà durant el mes de març La librería, la guardonada pel·lícula d’Isabel Coixet, basada en la novel·la homònima de Penelope Fitzgerald, que es va endur 2 Premis Gaudí (Millor Música Original i Mllor Direcció Artística) i 3 Premis Goya (Millor Pel·lícula, Millor Direcció i Millor Guió Adaptat) aquest 2018.

La pel·lícula es projectarà a més de 30 localitats diferents, distribuïdes per tot el territori català de la mà de l’Acadèmia del Cinema Català que, amb aquesta iniciativa, busca apropar el cinema català als espectadors i espectadores de tot el territori retornant el cinema fet aquí en poblacions mitjanes i petites on havia desapergut per falta de sala o per falta de voluntat de programació.

La librería, protagonitzada per Emily Mortimer, Bill Nighy i  Patricia Clarkson, explica la hist`ria d’una dona sensible i determinada, Florence Green (interpretada per Emily Mortimer) que decideix obrir una petitat llibreria en un poblet de costa d’Anglaterra els anys 50. Ontra el que ella es podia imaginar, la iniciativa no és ben vista per tots els habitants de la ciutat, especialment per Violet Gamart (Patricia Clarkson), una poderosa aristòcrata que farà l’impossible per impedir que la Florence faci el seu somni realitat. El conflicte silenciós que acorrala la Florence arriba al seu punt més àlgid quan algú suggereix que la seva llibreria hauria de vendre la controvertida edició Olympia Press de la novel·la Lolita de Nabokov.

La pel·lícula és una coproducció entre Catalunya i Regne Unit, produïda per Diagonal Televisió, A Contracorriente Films, Green Films AIE i l’anglesa Zephyr Films, amb la participació de TVE, Movistar+, Telecable, Northern Ireland Screen, One Two Films i SR-Arte.

Consulta totes les sales aquí: http://ciclegaudi.cat/cartellera/la-libreria/

Veu el tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=ZyG9AI5MFmQ

Web: http://ciclegaudi.cat/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat