• l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    Inscripcions obertes fins el 6 de maig a les 15:00h! Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3

somcinema premis

L’artèria invisible guardonada amb el Premi al Millor llargmetratge II Premi Arts Audiovisuals IEI i Tarajal rep el Premi al Millor Documental llarg.

La 7a edició del Som Cinema ha finalitzat diumenge 23 d'octubre amb l'acte de cloenda i l'entrega de premis. Durant la cloenda s’han donat a conèixer el Palmarès i el jurat en la categoria Ficció, format per Judith Colell, Quim Casas i Ivana Miño, ha decidit guardonar l’obra L’artèria invisible amb el Premi Millor Llargmetratge de Ficció, II Premi Arts Audiovisuals IEI dotat amb 5.000 euros. El llargmetratge dirigit per Pere Vilà Barceló va estar seleccionat al Festival de Valladolid–Seminci, en la Secció oficial del 2015 i seleccionat en el Festival de Montreal en la Secció oficial de llargmetratges a concurs.

També s’ha entregat el Premi Millor Curtmetratge de Ficció Som Cinema 2016 a l’obra 14 anys i un dia, dirigit per Lucía Alemany. El jurat va decidir entregar una menció especial al curtmetratge Victor XX, dirigit per Ian Garrido i al llargmetratge Callback, dirigit per Carles Torras.

En la secció documentals, el jurat format per Jorge Nieto Ferrando, Ramon Mesull Salat i Jesús Riverola Masó han guardonat el llargmetratge Tarajal, desmuntant la impunitat a la frontera sud dirigit per Xapo Ortega, Xavier Artigas i Marc Serra i Menció especial a Dead Slow Ahead.

El curtmetratge Campanya dirigit per Andrés Alonso, Catarina Brites, Alex Cabrera, Lara Curto i Damián Depetris, ha obtingut el Premi al Millor Documental curt.

L'acte de lliurament de premis, presentat per Jordi Villacampa, ha comptat amb la participació i la presència de la tinent d'alcalde i regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports de la Paeria, Montse Parra; Montse Macià, directora de l'Institut d'Estudis Ilerdencs; la directora de la Mostra, Anna Maria Bofarull i els jurats Judith Colell, Quim Casas i Ivana Miño.

La Mostra ha tancat la seva 7a edició amb la projecció dels curtmetratges: Gentelmen d'Esteve Rovira i Joaquim Bundó, i Mermelada (Lleida) de José Mellinas; i els documentals La memòria de les bombes de Jordi Boquet Claramunt i La veu de qui ens alimenta (Lleida) dels directors Gemma Casal, Enrique Marco Abadia i Carles Fargas.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat