• L’Acadèmia del Cinema Català recupera la memòria del cinema quinqui, icona de les perifèries urbanes durant la Transició

    L’Acadèmia del Cinema Català recupera la memòria del cinema quinqui, icona de les perifèries urbanes durant la Transició

    Un itinerari virtual per les seves localitzacions emblemàtiques i un acte a L'Hospitalet de Llobregat reivindicaran el gènere el 28 de febrer Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3

candidates 2017

29 llargmetratges de ficció, 19 documentals, 1 pel·lícula d’animació, 5 pel·lícules per a televisió, 10 curtmetratges i 10 pel·lícules europees competiran pel màxim reconeixement del cinema català. També hi opten els professionals catalans que intervenen en 10 pel·lícules de producció no catalana.

PEL·LÍCULES EN LLENGUA CATALANA (7)

El rei borni
, escrita i dirigida per Marc Crehuet i produïda per Moiré Films, Lastor Media, El Terrat i Televisió de Catalunya.

La millor opció, dirigida per Oscar Pérez Ramírez, escrita per Oscar Pérez Ramírez i Pep Garrido i produïda per Getsemaní, DDM Visual i Televisió de Catalunya.

La pols, escrita i dirigida per Llàtzer Garcia i produïda per Astrolabi Films.

La propera pell, dirigida per Isaki Lacuesta i Isa Campo, escrita per Isa Campo, Isaki Lacuesta i Fran Araújo i produïda per Corte y Confección de Películas, La Termita Films, Sentido Films i Bord Cadre Films.

Les amigues de l’Àgata, escrita i dirigida per Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen i produït per Lastor Media.

Oh, quina joia!, dirigida per Ventura Pons, escrita per Ventura Pons i Ricard Farré i produïda per Els Films de la Rambla.

Tots els camins de Déu, dirigida per Gemma Ferraté, escrita per Gemma Ferraté i Eduard Sola i produïda per Niu d’Indi.

 

PEL·LÍCULES EN LLENGUA NO CATALANA (22)

100 metros
, escrita i dirigida per Marcel Barrena i produïda per Cien Metros La Película AIE, Castelao Pictures i MGN Filmes.

A Monster Calls (Un monstre em ve a veure), dirigida per Juan Antonio Bayona, escrita per Patrick Ness i produïda per A Monster Calls AIE, Telecinco Cinema, Apaches Entertainment i Películas La Trini.

Anomalous, dirigida per Hugo Stuven, escrita per Hugo Stuven, David Zurdo i Fernando Acevedo i produïda per Visiona TV i Numérica Films.

Callback, dirigida per Carles Torras, escrita per Carles Torras i Martín Bacigalupo i produïda per Zabriskie AIE, Glass Eye Pix i Zabriskie Films.

Cerca de tu casa, dirigida per Eduard Cortés, escrita per Eduard Cortés i Piti Español i produïda per Bausan Films i Afrodita Audiovisual AIE.

Contratiempo, dirigida per Oriol Paulo, escrita per Oriol Paulo i Lara Sendim i produïda per Colosé Producciones, Think Studio, La Habitación Cerrada AIE i Atresmedia Cine.

El ciudadano ilustre, dirigida per Mariano Cohn i Gastón Duprat, escrita per Andrés Duprat i produïda per A Contracorriente Films, Arco Libre i Televisión Abierta.

El perdido (El perdut), dirigida per Christophe Farnarier, escrita per Pablo Remón, Daniel Remón i Christophe Farnarier i produïda per DDM Visual, Pantalla Partida i Cosmographe Productions.

El pregón, dirigida per Dani de la Orden, escrita per Daniel González i David Serrano i produïda per Cacare Sanguis, Atresmedia Cine i El Terrat.

Juegos de familia, dirigida per Belén Macías, escrita per Juanjo Moscardó Rius i produïda per Loto Films i Gaia Audiovisuals.

La Academia de las Musas, escrita i dirigida per José Luis Guerin i produïda per P.C. Guerin & Orfeo Films.

La corona partida, dirigida per Jordi Frades, escrita per José Luis Martín i produïda per Diagonal TV i R. Zinman Productions AIE.

La mort de Louis XIV (La mort de Lluís XIV), dirigida per Albert Serra, escrita per Albert Serra i Thierry Lounas i produïda per Capricci Films, Andergraun Films i Rosa Filmes.

Lobos sucios (Llops bruts), dirigida per Simón Casal de Miguel, escrita per Carmen Abarca, Paula Cons, Felipe Rodríguez i Noelia del Río i produïda per Dream Team Concept, Agallas Films i Left Field Ventures.

No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas, dirigida per Maria Ripoll, escrita per Breixo Corral i Carlos Montero i produïda per Zeta Cinema i ON Cinema.

Quatretondeta, dirigida per Pol Rodríguez, escrita per Pol Rodríguez, Celia Rico i Eduard Sola i produïda per Arcadia Motion Pictures, Afrodita Audiovisual AIE i Noodles Production.

Rumbos, escrita i dirigida per Manuela Burló Moreno i produïda per Arcadia Motion Pictures i Jano Pictures AIE.

Sacramento, escrita i dirigida per Carlos Cañeque i produïda per Anareia Films.

Secuestro, dirigida per Mar Targarona, escrita per Oriol Paulo i produïda per Rodar y Rodar Cine.

The Chosen (El elegido), escrita i dirigida per Antonio Chavarrías i produïda per Oberon Cinematogràfica, Alebrije Producciones i The Chosen 2015 AIE.

The Evil that Men Do (El mal que els homes fan), dirigida per Ramon Térmens, escrita per Daniel Faraldo i produïda per Segarra Films.

Transeúntes, dirigida per Luis Aller, escrita per Luis Aller i María José García i produïda per El Dedo en el Ojo.


PEL·LÍCULES DOCUMENTALS (19)

Acorats, crònica d’un fenomen
, escrita i dirigida per Joan Martí Mir i produïda per Trompicar Films, Arrival Films i Produccions de Ferro.

Alcaldessa, dirigida per Pau Faus, escrita per Pau Faus i Ventura Durall i produïda per Nanouk Films.

Bigas x Bigas, dirigida per Bigas Luna, escrita per Bigas Luna i Carmen Chaves i produïda per El Algarrobo Films AIE.

Ciudades a contraluz (Ciutats a contrallum), escrita i dirigida per Francesc Relea i produïda per What’s Up Doc, Otro Cuento, Televisió de Catalunya, Televisión Española i Señal Colombia.

Dead Slow Ahead, dirigida per Mauro Herce, escrita per Mauro Herce i Manuel Muñoz i produïda per Nanouk Films, El Viaje Films i Televisió de Catalunya.

El viatge de l’Unai, dirigida per Andoni Canela, escrita per Julio Mazarico, Meritxell Margarit i Unai Canela i produïda per OHM Productions i Televisió de Catalunya.

Espanya en dues trinxeres. La Guerra Civil en color, dirigida per Francesc Escribano Royo i Lluís Carrizo Martínez, escrita per Manel Lucas Giralt i produïda per Minoria Absoluta.

Free (Hadijatou contra l’Estat), dirigida per Lala Gomà i Rosa Cornet, escrita per Rosa Cornet i produïda per Ikiru Films i Wonka Films.

In the Same Boat (Dins el mateix vaixell), dirigida per Rudy Gnutti, escrita per Rudy Gnutti, Francisco Mir i Bernat Udina i produïda per Pere Portabella – Films 59, Nau Cinematogràfica i Ancora Musica.

Joana Biarnés, una entre tots, escrita i dirigida per Òscar Moreno i Jordi Rovira i produïda per REC Videoproduccions, Televisión Española i Televisió de Catalunya.

La Substància, dirigida per Lluís Galter, escrita per Lluís Galter, Ivan Pintor i Irene Masdeu i produïda per Lastor Media, Mallerich Films – Paco Poch i Televisió de Catalunya.

Metamorphosis, dirigida per Manuel Pérez, escrita per Manuel Pérez i Carles Vidal i produïda per Cornelius Films i Compacto.

Oleg y las raras artes, escrita i dirigida per Andrés Duque i produïda per Intropía Media i Estudi Playtime.

Priorat, dirigida per David Fernández de Castro, escrita per David Fernández de Castro, Santi Suárez, Toni Orensanz i Tono Folguera i produïda per Lastor Media, Un Capricho de Producciones i Televisió de Catalunya.

Robert Llimós: Art i ovnis, escrita i dirigida per José Antonio López Espinosa i produïda per JJ Sheridan Producciones.

Rumba Tres, de ida y vuelta, escrita i dirigida per Joan Capdevila Garcia i David Casademunt Izquierdo i produïda per Tossa Bella.

Sexe, maraques i chihuahues, escrita i dirigida per Diego Mas Trelles i produïda per Minimal Films, Televisión Española i Televisió de Catalunya.

Socotra, l’illa dels djinns, escrita i dirigida per Jordi Esteva i produïda per Siwa Productions.

Teresa Rebull, ànima desterrada, escrita i dirigida per Susanna Barranco Iglesias i produïda per Companya Susanna Barranco i Televisió de Catalunya.


PEL·LÍCULES D’ANIMACIÓ (1)

Ozzy
, dirigida per Alberto Rodríguez i Nacho La Casa, escrita per Juan Ramón Ruiz de Somavía i produïda per Arcadia Motion Pictures, Pachacamac Films AIE, Capitán Araña i BD Animation.


PEL·LÍCULES AMB TALENT CATALÀ (10)

Astral
, amb direcció de producció de Vanesa Legaspi, direcció de Jordi Évole i Ramón Lara, guió de Juanlu De Paolis, Màrius Sánchez, Laura Gimeno, Meritzell Aranda, Elena Parreño, Bibiana Guarch, Santi González, Sergio Castro, Carlos Torres, Júlia Badenes, Pablo Ruiz, Silvia Merino i Oriol Querol, muntatge de Mònica Jové, Marc Capdevila, Edu Picó i Jaume Patris, fotografia de Marc González i David Cabrera i so de David Mata i Àlex Vilches.

Cantinflas, amb interpretació protagonista d’Óscar Jaenada.

Cuerpo de élite, amb interpretació protagonista de Miki Esparbé i interpretacions secundàries de Silvia Abril i Jordi Sánchez.

Earth Sutra, amb direcció de producció de Montserrat Badia, direcció, guió, muntatge i fotografia de Jordi Carot i so de Ton Mentruit.

El hombre de las mil caras, amb interpretació protagonista d’Eduard Fernández.

El hombre que embotelló el sol (L’home que va embotellar el sol), amb música original d’Iván Capillas.

Gernika, amb vestuari d’Ariadna Papió.

María (y los demás), amb direcció de Nely Reguera, guió de Roger Sogues, Eduard Sola, Valentina Viso i Nely Reguera, interpretació secundària de Pablo Derqui i fotografia d’Aitor Echeverría.

Tarde para la ira, amb fotografia d’Arnau Valls Colomer.

Toro, amb direcció de producció de Toni Carrizosa, direcció de Kike Maíllo, muntatge d’Elena Ruiz, música original de Joe Crepúsculo, fotografia d’Arnau Valls Colomer i efectes visuals de Rafa Galdó.

 

CURTMETRATGES (10)

As vacas de Wisconsin (Las vacas de Wisconsin)
, escrit i dirigit per Sara Traba i produït per El Dedo en el Ojo.

En la azotea, dirigit per Damià Serra Cauchetiez, escrit per Damià Serra Cauchetiez i Miguel Casanova i produït per Escac Films.

Graffiti, dirigit per Lluís Quílez Sala, escrit per Javier Gullón i Lluís Quílez Sala i produït per Euphoria Productions i Cristian Guijarro Ramos.

Je t'aime Louis, escrit i dirigit per Iñaki Elizalde i produït per Ralda World.

Lina, escrit i dirigit per Nur Casadevall i produït per Escac Films.

Luis & I, escrit i dirigit per Roger Gómez i Dani Resines i produït per Las Películas del Cangrejo.

Rol, escrit i dirigit per Hammudi Al-Rahmoun Font i produït per Coming Soon Films.

The Missing Part, escrit i dirigit per Salvador Sunyer, Blai Mateu i Camille Decourtye i produït per Nanouk Films.

Tiger, escrit i dirigit per Aina Clotet i produït per Aima Productions.

Timecode, dirigit per Juanjo Giménez, escrit per Juanjo Giménez i Pere Altimira i produït per Nadir Films.

 

PEL·LÍCULES PER A TELEVISIÓ (5)

Ebre, del bressol a la batalla, dirigida per Roman Parrado, escrita per Eduard Sola i produïda per Setmàgic Audiovisual, Televisió de Catalunya i Enciende TV.

Fassman, l’increïble Home Radar, dirigida per Joaquim Oristrell, escrita per Joaquim Oristrell i Anna Llauradó i produïda per Mallerich Films, Alicorn Films, Televisió de Catalunya i Televisión Española.

Jo, Ramon Llull, dirigida per Joan Gallifa i Antoni Tortajada, escrita per Eloi Vila, Gemma Sanz, Alfred Pérez-Fargas i Roger Danés i produïda per Batabat, Televisió de Catalunya i La Xarxa.

La Xirgu, dirigida per Sílvia Quer, escrita per Margarita Melgar i produïda per Distinto Films, Zenit TV, Tito Clint Movies, Televisió de Catalunya i Televisión de Galicia.

Laia, dirigida per Lluís Danés, escrita per Lluís Alcarazo i Maria Jaén i produïda per Brutal Media i Televisió de Catalunya.


PEL·LÍCULES EUROPEES (10)

Der Staat gegen Fritz Bauer (El caso Fritz Bauer)
, dirigida per Lars Kraume, escrita per Lars Kraume i Olivier Guez i produïda per Zero One Film, Terz Film, WDR, Heissisdcher i Arte. Alemanya.

Elle, dirigida per Paul Verhoeven, escrita per David Birke i produïda per SBS Productions, Twenty Twenty Vision Filmproduktion, France 2 Cinéma i Entre Chien et Loup. França, Alemanya i Bèlgica.

Fatima, escrita i dirigida per Philipe Faucon i produïda per Istiqlal Films, Possibles Média, Arte France Cinéma i Rhône-Alpes Cinéma. França i Canadà.

L’avenir (El porvenir), escrita i dirigida per Mia Hansen-Løve i produïda per CG Cinéma, Detailfilm, Arte France Cinéma i Rhône-Alpes Cinéma. França i Alemanya.

L’hermine (El juez), escrita i dirigida per Christian Vincent i produïda per Albertine Productions, Gaumont, Cinéfrance i France 2 Cinéma. França.

Mustang, escrita i dirigida per Deniz Gamze Ergüven i produïda per CG Cinéma, Vistamar Filmproduktion, Uhlandfilm i Bam Film. França, Alemanya i Turquia.

Saul fia (El hijo de Saúl), dirigida per László Nemes, escrita per László Nemes i Clara Royer i produïda per Laokoon Filmgroup. Hongria.

Suffragette (Sufragistas), dirigida per Sarah Gavron, escrita per Abi Morgan i produïda per Ruby Films i Faye Ward. Gran Bretanya.

Sunset Song, escrita i dirigida per Terence Davies i produïda per Hurricane Films, Iris Productions i SellOutPictures. Gran Bretanya, Luxemburg.

The Lobster (Langosta), dirigida per Yorgos Lanthimos, escrita per Yorgos Lanthimos i Efthimis Filippou i produïda per Element Pictures, Scarlet Films, Faliro House, Haut et Court i Lemming Film. Irlanda, Gran Bretanya, Grècia, França, Holanda.

 

Vídeo dels candidats i candidates als IX Premis Gaudí.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat