• l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    Inscripcions obertes fins el 6 de maig a les 15:00h! Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3

malaga guanyadores

La vintena edició del Festival de Màlaga ha sigut un excel·lent expositor pel cinema català, que amb pel·lícules com Estiu 1993 o Júlia ist s’ha alçat amb els principals premis del certamen.

Dues òperes primes de dues directores, Estiu 1993 de Carla Simón i Júlia ist d’Elena Martín, han sigut reconegudes a Màlaga amb varis premis cada una, mentre que fins a 5 produccions catalanes més han rebut guardons o mencions.

Estiu 1993, produïda per Inicia Films i Avalon, va fer-se amb la Biznaga de Oro a la millor pel·lícula espanyola, obtenint també 4 premis no oficials: el Premi Feroz Puerta Oscura a la millor pel·lícula de la secció oficial, el Premio ASECAN Ópera Prima, el Premio SIGNIS i el Premio Fundación SGAE Dunia Ayaso.

Júlia ist, produïda per Lastor Media i Antaviana Films i inclosa a la secció Zonazine, va guanyar la Biznaga de Plata a la millor pel·lícula i millor direcció així com el Premio Movistar+ a la millor pel·lícula de la secció.

Una altra òpera prima, Blue Rai, dirigida per Pedro B. Abreu i produïda per Escac Films, es va fer amb la Biznaga de Plata – Premi del públic de la secció Zonazine, que també va premiar l’actriu barcelonina Ivana Baquero amb la Biznaga de Plata a la millor actriu pel seu paper a Demonios tus ojos.

A la secció documental, el film de Pau Ortiz Al otro lado del muro, produït per Intactes i Bambú Audiovisual, va obtenir una Menció Especial, i Free (Hadijatou contra l’Estat), de Lala Gomà i Rosa Cornet i produït per Ikiru Films i Wonka Films, va guanyar la Biznaga de Plata Afirmando los derechos de la mujer al millor documental.

Pel que fa a curtmetratges, Our Friend the Moon, de Velasco Broca i produït per Terranova i Bravo Tango Zulu, va guanyar la Biznaga de Plata al millor curt, i Dos sueños después, de Pilar Monsell i produït per Proxemica va guanyar el Premi Especial del Jurat.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat