• L’Acadèmia del Cinema Català recupera la memòria del cinema quinqui, icona de les perifèries urbanes durant la Transició

    L’Acadèmia del Cinema Català recupera la memòria del cinema quinqui, icona de les perifèries urbanes durant la Transició

    Un itinerari virtual per les seves localitzacions emblemàtiques i un acte a L'Hospitalet de Llobregat reivindicaran el gènere el 28 de febrer Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3

monografic

Diumenge 24 de gener es va publicar com a suplement de La Vanguardia i es troba als cinemes del Gremi d'Empresaris de Cinema de Catalunya. També s'entregarà a la gala dels VIII Premis Gaudí.

El diari La Vanguardia va encartar a l’edició “tot Catalunya” de diumenge 24 de gener 300.000 exemplars del suplement especial de 28 pàgines dedicat als nominats a les 22 categories dels VIII Premis Gaudí. La publicació, que també es reparteix en una cinquantena de cinemes de tot Catalunya amb 3.000 exemplars de paper setinat, serà el programa de mà que es lliurarà als convidats a la gala de diumenge 31 de gener a l’Auditori del Fòrum - CCIB.

La portada és una fotografia de David Ruano de la mestra de cerimònies d’aquesta edició, Rossy de Palma amb un Gaudí a la mà, vestida per Andres Sarda i amb joies de Teria Yabar. Isona Passola, Presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, obre el suplement recordant la missió de la institució que representa, “trobar el nostre públic”, i reivindicant el cinema en català. També recorda que “en aquesta nova etapa on entrem, hem de fer que la Cultura, i amb ella l'audiovisual, estiguin en la centralitat política: és l'única garantia per assolir la modernitat i l'existència, per a poder ensenyar qui som al món”.

El director d’escena Lluís Pasqual, amic personal de l’actriu, glossa la figura de Rosa Maria Sardà, Premi Gaudí d’Honor – Miquel Porter 2016. Així arranca la seva llarga llista de lloances: “amiga dels seus amics, intel·ligent, generosa, tossuda, grandíssima actriu dramàtica, tendra, emotiva, emocionant, imaginativa, punyent com la tramuntana que bufa amb insistència fins que t’arriba al mig del cor i et desfàs en un mar de llàgrimes”. S’acompanya d’una biofilmografia de l’actriu i fotografies d’Anita perd el tren (Ventura Pons, 2001) i d’Enrique Cidoncha.

El monogràfic compta amb col·laboracions d’Albert Val, guionista, consultor de guions i soci del GAC, que en representació dels Guionistes Associats de Catalunya escriu l'article Les soledats del guionista i de Raimon Masllorens, President de PROA (Productors Audiovisuals Federats), que escriu l'article Injustícies... o no. Els noms dels 425 acadèmics i acadèmiques i les seves professions cinematogràfiques omplen una pàgina sencera i al costat trobem les fotografies dels Membres d’Honor 2016 i les 8 dels Premis Gaudí d’Honor-Miquel Porter des que es va fundar l’Acadèmia.

Com en les tres anteriors edicions, al suplement també s’anuncia la travessa organitzada entre La Vanguardia i el Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya, on es sortejaran 5 passis VIP dobles per anar al cinema durant el 2016 als cinemes de Catalunya adscrits al Gremi, entre els encertants dels premiats amb els Gaudí en cinc categories: Millor pel·lícula, Millor pel·lícula en llengua no catalana, Millor direcció, Millor protagonista femenina i Millor protagonista masculí.

A l’edició de l’any passat del monogràfic es publicava un manifest en favor de l’alliberació del director de cinema ucraïnès Oleg Sentsov, detingut el maig de 2014, acusat de participar en actes terroristes contra l’annexió de Crimea a Rússia. Després de 15 mesos a les presons russes, el judici es va celebrar el passat mes d’agost i el veredicte és de 20 anys de presó per actes terroristes. L’Acadèmia del Cinema Català s’afegeix a les reivindicacions de l’Acadèmia Europea de Cinema (EFA), d’Amnistia Internacional i d’altres organismes internacionals en favor de l’alliberament d’Oleg Sentsov, pare de família amb dos fills, recordant que es pot contribuir a costejar les despeses jurídiques i la família fent una aportació i signant la carta adreçada al president Putin promoguda per l’European Film Academy (EFA).   

El monogràfic dels Premis Gaudí de La Vanguardia serveix també per donar visibilitat als patrons, patrocinadors, mitjans de comunicació i marques o entitats que donen suport a l’Acadèmia i als Premis Gaudí a través de convenis o d’intercanvis en especies. Sense ells no seria possible realitzar la gala dels Premis Gaudí. S'hi troben els anuncis dels patrons de l’Acadèmia (Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Fundació SGAE, Fundació AISGE, Egeda-Filmotech i el Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya), els mitjans de comunicació oficials (TV3-Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio, La Vanguardia i La Xarxa de Comunicació Local, i els logotips de l’Agència EFE i ACN pels acords tancats en relació als VIII Premis Gaudí), el patrocinador oficial de l’Acadèmia del Cinema Català (Estrella Damm), la perruqueria oficial dels Gaudí (L’Oréal Professionnel), els maquilladors oficials (Cazcarra Image Group) i una sèrie de col·laboradors i amics que contribueixen a fer més grans els Premis Gaudí: l’empresa de materials cinematogràfics Ovide, la televisió Movistar+, el portal de cinema en streaming Filmin, els Transports Metropolitans de Barcelona, Barcelona Turisme, l’energètica Endesa, la bodega de cava Gramona, el Centre de Convencions Internacionals de Barcelona, l’Institut Ramon Llull, la 080 Barcelona Fashion, els vins Jean Leon, el programa MEDIA Catalunya, el Sercotel Ámister Art Hotel, Dos Déus Vermouth, el programa radiofònic Va de Cine i el Club TR3SC.

 

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat