• l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    Inscripcions obertes fins el 6 de maig a les 15:00h! Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3

La 6a edició del festival d'art independent Pepe Sales homenatja els 90 anys d'una poetessa que ha utilitzat la seva obra literària per reivindicar la llibertat social i sexual de les dones. El programa inclou una mostra de curtmetratges inèdits inspirats en l'autora cubana, a càrrec de realitzadors reconeguts com Isaki Lacuesta i Albert Serra.

Carilda Oliver Labra (Matanzas - Cuba, 1922) serà la protagonista de la sisena edició del  festival d’art independent Pepe Sales que es celebrarà entre el 23 de gener i l’1 de febrer a Girona. El festival s’ha rendit a una poetessa reconeguda i respectada al seu país i que    amb 90 anys manté inalterada una seductora rebel·lia que va convertir-la en la núvia de    Cuba. La seva obra literària és un instrument de reivindicació de la llibertat social i sexual de les dones en un temps i unes condicions adverses, a més de ser considerada com una de les veus més singulars de la literatura hispana del segle passat.

Més de 100 persones entre artistes, organitzadors i col·laboradors treballen   voluntàriament i de manera gratuïta per un festival en què tots els actes són de franc.  El festival projectarà la vida i l’obra de Carilda Oliver des de la màxima amplitud cultural   possible ja que hi tenen cabuda totes les arts escèniques, a més de cinema, pintura,  gastronomia i instal·lacions. Curtmetratges inèdits inspirats en Carilda Oliver, a càrrec de   realitzadors entre els que es troben Isaki Lacuesta i Albert Serra, artistes com Pep   Cruz, Marcel Tomàs, Maria Elena Espinosa ,Sanjosex, Jaume Pla o Pedro Marín...  per citar-ne alguns, oferiran peces inèdites inspirades també en l’autora cubana.

 Presentació oficial
6a edició del festival d'art independent Pepe Sales
Dia: dimarts, 15 de gener de 2013
Hora: 12.30 h
Lloc: Arts Santa Mònica (Barcelona)

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat