Skip to main content

El Catalyst for Talent celebra la seva 3a edició

Les jornades tindran lloc de l’1 al 4 de juliol

 L’Acadèmia del Cinema Català celebra la 3a edició del Catalyst for Talent, una iniciativa creada amb la voluntat d’internacionalitzar el cinema català a través del seu talent interpretatiu i promocionar el nostre sector arreu del món. Amb aquest objectiu, l’Acadèmia convida cada any a quatre directors de càsting internacionals perquè coneguin les actrius i actors catalans, i prenguin contacte amb el sector audiovisual de casa nostra.

Aquestes jornades, coorganitzades amb DIPLOCAT, amb el suport de la Fundació AISGE i la col·laboració de la Catalunya Film Comission, juntament amb la Fundació La Pedrera i Món Sant Benet, se celebraran de l’1 al 4 de juliol i inclouran taules rodones obertes al públic i tallers a porta tancada que busquen proporcionar al grup actoral un ampli ventall d’eines i consells pràctics per enfocar les seves carreres amb una projecció internacional.

Enguany, els/les directors/es de càsting internacionals convidats/des són Nathalie Ceron (França), Piotr Bartuszek (Polònia), Iris Baumüller (Alemanya) i Frank Moiselle (Irlanda). Els quatre professionals coneixeran una selecció de 14 intèrprets catalans elaborada per l’Acadèmia, APDICE (Associació Professional de Direcció de Càsting)  i AISGE, en la qual trobem les acadèmiques Aina Clotet, Maria Molins, Carla Linares, i els acadèmics Lolo Herrero i Sergi Cervera, juntament amb Joel Cojal, Marina Gatell, Anna Marchessi, Aysha Daraaui, Alicia Reyero, Peter Vives, Pol MonenMaria Morera i Mourad Ouani. El grup assistirà a un taller intensiu sobre càsting amb els quatre professionals convidats, així com a una sessió impartida per l’acadèmica i directora de càsting irlandesa establerta a Barcelona, Luci Lenox, titulat L’art de fer networking.

El Catalyst for Talent tindrà el seu tret de sortida el dilluns 1 de juliol amb un sopar de benvinguda al Món Sant Benet amb representants institucionals, directors i directores de càsting, i alguns dels intèrprets convidats en aquesta nova edició. Tots ells tindran l’oportunitat de visitar l’endemà dimarts 2 de juliol aquest monestir emblemàtic que forma part de la Catalunya medieval de la mà de la Catalunya Film Comission, el servei de promoció dels rodatges al territori català.

Així mateix, també hi haurà activitats obertes al públic. Per una banda, el dimarts 2 de juliol a les 19 h a la Sala Mompou d’SGAE se celebrarà la sessió inaugural titulada De Catalunya al món: ampliant fronteres a través del guió i el càsting, sobre com internacionalitzar les produccions a través del guió i del repartiment de les produccions. Hi participaran Manuel Monzón, productor executiu de A Contracorriente Films; Alejandra Alaff, directora de càsting; l’acadèmica Aina Clotet, actriu, directora i fundadora de la productora Funicular Films; i l’acadèmic Carlos Marquès-Marcet, director, guionista i muntador. La conversa estarà moderada per Valérie Delpierre, acadèmica i productora referent en la indústria espanyola i europea.

La tarda del dimecres 3 de juliol a les 17 h, l’Espai Actua acollirà la taula rodona La intimitat al càsting, que abordarà la qüestió de la seguretat del col·lectiu interpretatiu quan han de dur a terme escenes d'intimitat, sovint necessàries per acabar de decidir el/la seleccionat/da, i que col·loquen a la persona en una situació de vulnerabilitat afegida a la pròpia del procés de selecció. La taula estarà formada per Lola Clavo, coordinadora d'intimitat; Nausicaa Bonnin, actriu, acadèmica i guanyadora del Premi Gaudí a Millor protagonista femenina el 2010; Andrea Isasi i Iris Baümuller, ambdues directores de càsting. Moderarà Tonucha Vidal, acadèmica i presidenta de l’APDICE (Associació Professional de Direcció de Càsting d’Espanya).

Finalment, el Catalyst for Talent culminarà amb la celebració de la Festa d’Estiu del Cinema Català i l’XI Premi Pepón Coromina a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova. 

Per poder assistir a les xerrades, omple aquest formulari