Aquest any tots els convidats a la Gala dels XVI Premis Gaudí seuran a taula
Gràcies als col·laboradors de l’Acadèmia els 1.400 convidats gaudiran d’un còctel abans de la cerimònia d’entrega de premis
Un any més celebrem els Premis Gaudí amb la companyia dels nostres academics i acadèmiques que, junt amb les autoritats, els nostres amics del sector, patrocinadors i col·laboradors acullen als nominats i nominades a la setzena edició i aplaudeixen l’excel·lència en la pràctica de la seva professió.
No desvetllarem aquí tots els secrets i novetats de la Gala, però ens agradaria fer un agraïment entusiasta a tots els nostres col·laboradors, encapçalats pel CCIB, que amb el seu gran esforç, fan possible una cita com aquesta en la que els 1.400 assistents gaudiran d’un còctel asseguts a taula.
Només arribar al CCIB el nostre fidel patrocinador oficial Estrella Damm rebrà a tots els convidats i convidades amb la seva clàssica cervesa Estrella que manté la recepta original des de la seva fundació el 1876 a Barcelona, i que va ser distingida al març de 2015 com "la millor cervesa espanyola de l'any" en obtenir el "Spain Brewery Awards", atorgat pel jurat de la New York International Beer Competition.
Amics, coneguts, moments de salutacions i abraçades acompanyen els entrants d’aquest còctel: les Xips Premium dels incondicionals Frit Ravich amb els que mantenim el tracte familiar amb el que aquesta gran empresa va néixer el 1963 de la mà de Josep M. Viaderi, i les Avellanes torrades de la DOP de Reus, al costat de l’Acadèmia des dels seus inicis, abarcant les comarques tarragonines de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i la Terra Alta.
Fidels als conceptes de família i territori, la família blai PERIS prepararà unes olives marinades especialment per l’ocasió. Blai Peris es va fundar el 1986 amb les olives negres empeltre i una característica essencial: no utilitzar químics en el procés de conservació.
I després de l’aperitiu, serà el torn de la Federació Catalana DOP IGP que deleitarà el paladar dels comensals amb diferents aliments del nostre territori cuinats amb amor per l’equip de la seu oficial dels XVI Premis Gaudí, el CCIB. Per començar la deconstrucció i la tradició s’uniran en un entrant creat pel xef Pep Nogué i cedit en exclusiva al CCIB per a aquest esdeveniment: un tàrtar amb IGP Llonganissa de Vic sobre torrada amb IGP de Pagès Català i oli d’oliva de les DOP Siurana, DOP Les Garrigues, DOP Oli Terra Alta, DOP Oli del Baix Ebre - Montsià i DOP Oli de l’Empordà.
Tot seguit, i gràcies a l’enginy per donar donar veu a tots els productors que esdeveniment rere esdeveniment mostra la Federació Catalana DOP IGP de la mà del seu president Josep Pere Colat i la seva directora Sònia Pina, s’oferirà d’acompanyament un risotto de calçots elaborat amb la DOP Arrós del Delta de l’Ebre, la IGP de Calçots de Valls, la IGP Patates de Prades, i la DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya.
Mantenint aquests valors principals de producte natural, artesà i de proximitat, afegim valors de respecte al medi ambient i a l’economia circular de la mà de Terra Nostra que oferirà la seva hamburguesa vegana d’espinacs i alvocat, i per part d'una de les primeres empreses d'alimentació ecològica a nivell estatal, Sol Natural, un Taboulé, amb crema de pebrot dolç i nous.
Tot això arrodonit amb el postre de l’estimada i prestigiosa Pastisseria Rodellas que amb una passió i generositat extraordinàries en acompanyen any rere any, i marinat amb els vins de la DO Catalunya que des del 1999 treballa per la millora de la qualitat del vi català, apostant per la investigació i l’aplicació de les noves tecnologies.
Mentre els nominats i nominades esperen el seu torn per passar per la catifa vermella podran remullar la gola amb el nostre patrocinador oficial Damm i els imprescindibles vins de Gramona, amb 140 anys d’experiència vinícola i sis generacions treballant amb excel·lència per transformar el fruit de la terra en el millor escumós possible, digne de ser a la taula dels grans vins del món; i de Jean Leon, la bodega que pren el nom de l’alias del fundador Ceferino Carrión, que al 1956 en plena època de l’American way of life, va crear junt amb el seu amic i actor James Dean el restaurant més luxós de Beverly Hills, lloc de reunió de les celebritats més influents del moment com Marilyn Monroe, Paul Newman, Robert Wagner o JFK.
El pernil ibèric tallat a mà en directe i els irresistibles Tomasones d’Enrique Tomás, i els pebrotets empordanesesos de Virtute Naturae farcits artesanalment per l’Helena faran curta l’espera dels nominats.
No faltaran tampoc els emprenedors i valents MÜN Kombutxa que, recuperant la recepta original amb 2.000 anys d’antiguitat, promouen aquesta beguda saludable i ecològica alta en probiòtics naturals i àcids orgànics; i els SÜCS naturals, divertits i originals, amb els que en Marc Raventós ens sorprèn a cada edició dels Premis Gaudí.
Moltíssimes gràcies a totes i tots per fer possible aquesta Gran Gala del Cinema Català!