Notícies

Balanç positiu del primer Cicle de Cinema Asiàtic de la Mostra de CineBaix

mostra cinema Asiatic 

Bona resposta del públic al nou format de La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat, que s'expandeix en quatre mostres anuals.

El Cicle de Cinema Asiàtic ha estat el tret de sortida de la 12a Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat. Aquest 2018 CineBaix, el cinema local de Sant Feliu de Llobregat, ha apostat per distribuir la programació de la Mostra de manera continuada al llarg de l'any en quatre cicles específics de cinema asiàtic, cinema africà, cinema llatinoamericà i cinema del Llevant i el Sud de la Mediterrània.

El primer cicle de cinema asiàtic ha comptat amb més de 560 espectadors i "ha cobert sobradament les expectatives d'assistència de públic que teníem", tal com destaca Xavi Bachs, director de la Mostra.

La Mostra ha programat 9 pel·lícules diferents del 25 al 29 de gener, amb la intenció de "promoure i protegir la diversitat cultural i lingüística a traves del cinema". El director de la Mostra subratlla que "la possibilitat de programar pel·lícules de Corea del Sud, Nepal o la Xina, així com produccions europees que ens mostrin Corea del Nord i Síria eren temes pendents per la consecució dels nostres objectiu: fer visibles les produccions cinematogràfiques d'aquestes àrees culturals tan allunyades de les nostres".

L'australiana Tanna s'enduu el Premi del Públic

Una de les novetats de la Mostra d'enguany és la creació del Premi del Públic, que en aquest primer cicle ha guanyat Tanna, de Bentley Dean i Martin Butler. Una producció australiana ambientada a Vanuatu, una petita illa perduda a l'Oceà Pacífic, on dos joves enamorats decideixen desafiar les seves tribus per poder estar junts. La pel·lícula es podrà tornar a veure a CineBaix del 9 al 12 de febrer.

El Cicle ha comptat també amb dues xerrades amb els periodistes i analistes polítics Nazanin Aramanian i Eduardo Luque que, per Xavier Bachs, "han permès el públic aprendre a interpretar, no només les pel·lícules projectades dins els cicle, sinó les informació que ens ofereixen els mitjans de comunicació dominants del nostre país. Poder contrastar totes aquests informacions ha estat un privilegi per CineBaix". Les dues xerrades es podran recuperar properament a la web de la Mostra.

La propera cita de la Mostra serà del 15 al 19 de març, amb el Cicle de Cinema Llatinoamericà. En les properes setmanes es farà pública la programació, que també inclourà algunes estrenes absolutes.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat