Organigrama

organigrama2

L’Acadèmia del Cinema Català es composa d’una Assemblea General i es regeix per la Junta Directiva. La Junta Directiva actual està formada per deu socis de l’Acadèmia. L’Equip de Govern assisteix al president en les seves funcions executives i administratives.

 • Presidenta Isona Passola
 • Vicepresident Sergi López
 • Secretària Elisa Plaza
 • Tresorera Maria Rosa Fusté
 • Vocals Josep Maria Civit, Clara Segura, Aina Clotet, Pep Armengol, Edmon Roch, Cesc Gay

El càrrec de director l'ocupa Sergi Doladé que és qui exerceix l'organització, coordinació i supervisió dels diferents serveis que ofereix l'Acadèmia.

 • Isona PassolaIsona Passola

  Llicenciada en Història Contemporània. Productora, guionista i directora cinematogràfica. És fundadora de Massa d'Or Produccions amb què ha realitzat llargmetratges, documentals i TV movies entre els quals destaquen El Mar (1999), Mirant al Cel (2008), Pa negre (2010) i Incerta glòria (2017).

  Ha dirigit els documentals Catalunya-Espanya (2009) i L'endemà (2014). És presidenta de l'Associació de Productors Independents del Mediterrani (APIMED), amb seu a Barcelona. És membre del Patronat de la Universitat Oberta de Catalunya. Exerceix la docència en l'àmbit del guionatge cinematogràfic a la Facultat de Ciències de Comunicació Blanquerna de la URL. Forma part del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (2012).
 • Sergi LópezSergi López

  Estudia interpretació al Teatre del Trel i acrobàcia a El Timbal de Barcelona i continua la seva formació a França, a l'Escola Internacional de Teatre de Jacques Lecoq.

  És a França on desenvolupa gran part de la seva carrera, obtenint un important reconeixement internacional. El 2000 és guardonat amb el Premi al Millor Actor Europeu i amb el César per la seva interpretació a Harry, un amigo que os quiere de Dominik Moll.

  L'any 1997 roda la seva primera pel·lícula en català, Carícies de Ventura Pons, i des d'aleshores participa en nombroses produccions catalanes i espanyoles com El cielo abierto, Sólo mía, El laberinto del fauno, Mapa de los sonidos de Tokio, Petit indi, Pa negre o El Niño, entre d'altres. El 2015 va participar en 3 films catalans: A Perfect Day, Segon origen i Un dia perfecte per volar. Ha estat nominat al Premi Gaudí fins a quatre vegades.
 • Elisa PlazaElisa Plaza

  Llicenciada en Biologia per la UAB. El 1982 entra a treballar al Projecte d’empresa pública de producció i emissió de Televisió de Catalunya fent tasques diverses. De 1986 a 1993 s’encarrega de la coordinació dels doblatges.

  El 1993 s’incorpora al departament de coproduccions de TV3, des del qual ha dut la producció delegada o la producció executiva de més de 60 produccions entre telefilms, minisèries i llargmetratges cinematogràfics. Entre aquestes produccions podem destacar Les veus del Pamano, Ermessenda, Xtrems, Balseros, El coronel Macià, Bruc, Herois, Pa negre, El mètode Grönholm o El virus de la por.
 • Maria Rosa FustéMaria Rosa Fusté

  Productora i postproductora de publicitat, cinema i sèries de televisió. Fundadora de l'empresa Apuntolapospo, actualment dirigeix l'empresa de postproducció Antaviana Films.

  Entre els seus treballs destaquen els realitzats en les campanyes publicitàries de Freixenet, Danone, La Caixa o la ONCE, en les sèries de televisió Mirall trencat o Catalunya des de l’aire i en les pel·lícules El coronel Macià, Tuya Siempre, Chico y Rita o Rastres de sàndal.
 • Pep ArmengolPep Armengol

  Director de càsting des de 1988, ha sigut el responsable dels càstings de més de 90 llargmetratges i 100 projectes de televisió. Ha col·laborat amb directors internacionals com Woody Allen, Cédric Klapisch, Tom Tykwer, Brad Anderson, Alfonso Arau, Mabrouh El Mechir, Brian Yuzna, Jhon Stockwell, Catherine Corsin, etc.

  També ha treballat amb directors catalans i espanyols com Agustí Villaronga, Fernando Trueba, Jaime Rosales, Mario Camus, Enrique Urbizu, Isidro Ortiz, Sigfrid Mónleón, Sílvia Quer, Oscar Aibar, Eduard Cortés, Ventura Pons, Roger Gual, etc. És professor de càsting de l’ESCAC i l’EICTV (Escola de cine de San Antonio de los Baños, Cuba) i membre fundador de l’ICDN (International Casting Directors Network).

 • Josep Maria CivitJosep Maria Civit

  Nascut a Barcelona l’any 1954 és director de fotografia des de l'any 1986. Graduat en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. Graduat en Fotografia i Disseny Gràfic per l’Escola EINA de Barcelona.

  Ha treballat amb directors com Bigas Luna, Monte Hellman, Guillermo Fesser, Daniel Calparsoro, Paul Leduc, Susan Seidelman, Joel Joan, Agustí Villaronga, Carlos Saura, Michael Bray, Ken Wiederhorn, Claude Gaignare, Rosa Vergés, Marion Hänsel, Judith Colell, Jaime Camino, Albert Solé, Leopoldo Pomés, Mireia Ros i J.A. Salgot. És membre fundador de l’Acadèmia del Cinema Català i membre de la Junta Directiva de l'Associació Espanyola de Directors de Fotografia Cinematogràfica (AEC). Va rebre el Premi Gaudí per la seva fotografia a El Rey de La Habana (2015).
 • Aina ClotetAina Clotet

  Actriu i llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. Va començar la carrera d’intèrpret als 11 anys en la sèrie de televisió Estació d'enllaç i des de llavors ha participat en altres sèries de televisió, en cinema i teatre. En els últims anys, en televisió, ha protagonitzat Gran Nord i Infidels de TV3 i ha participat en la producció francesa Interpol de TF1. En teatre; Algo d'Àlex Mañas, Sarabanda d'Ingmar Bergman o Germanes de Carol López.

  En cinema destaquen Elisa K de Judith Colell i Jordi Cadena, actuació que li va valdre el premi Sant Jordi a la Millor Actriu Espanyola el 2011, Els nens salvatges de Patricia Ferreira, que li va fer guanyar la Biznaga de Plata al Festival de Màlaga 2012, la participació a la pel·lícula Les infidèles codirigida per l'oscaritzat director Michel Hazanavicius, o el paper protagonista a Rastres de sàndal. També va ser coguionista amb Àlex Mañas de la TV movie Positius, dirigida per Judith Colell.
 • Cesc GayCesc Gay

  Cursa tres anys d'estudis a l'Escola Municipal d'Audiovisuals de Barcelona (EMAV). Debuta com a director amb Hotel Room, rodada a Nova York l'any 1995, una producció "sense pressupost" que codirigeix amb Daniel Gimelberg. L’any 2000 dirigeix Krámpack, una adaptació teatral, amb la que concursa a la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes. En la ciudad s’estrena l’any 2003 i forma part de la secció oficial del Festival de San Sebastián. Ficció s’estrena al Festival de Toronto el setembre de 2006 i rep, entre d’altres, l’Astor d’Or a la millor pel·lícula al Festival Internacional de Mar del Plata (Argentina).

  Per aquesta pel·lícula va ser guardonat amb el Premi Nacional de Cinema de la Generalitat de Catalunya el 2007. L’any 2009 estrena V.O.S, basada en una obra de teatre de Carol López. El seu film Una pistola en cada mano va ser guardonat amb tres Premis Gaudí i amb un Premi Goya, i Truman va guanyar 6 Gaudí i 5 Goya.
 • Edmon RochEdmon Roch

  Llicenciat en Història de l'Art per la UB, ha treballat com a periodista abans de dedicar-se de ple al món del cinema, com a productor, director i guionista. El maig del 2004 funda la seva pròpia productora, Ikiru Films SL, amb Victòria Borrás. Com a guionista i director és responsable de Garbo: l'espia (2009), i és director de producció de Set anys al Tibet de Jean-Jacques Annaud (1997), a més d'autor del llibre Películas Clave del Cine Bélico (Ma Non Troppo, 2008).

  Entre les seves pel·lícules com a productor, s'hi troben les obres de Whit Stillman Barcelona (1994) i The Last Days of Disco (1998), Les maletes de Tulse Luper de Peter Greenaway (2002/2004), El perfume: Historia de un asesino (2006) de Tom Tykwer, Biutiful d'Alejandro González Iñárritu (2010), Bruc de Daniel Benmayor (2010), Promoción fantasma de Javier Ruiz Caldera (2011), Les aventures de Tadeu Jones d'Enrique Gato (2012), El Niño de Daniel Monzón (2014) o Atrapa la bandera d'Enrique Gato (2015). Amb elles ha guanyat 5 Premis Gaudí i 4 Goya.
 • Clara SeguraClara Segura

  Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre. Després d’anys d’experiència al teatre, fa el salt a la gran pantalla amb Excuses! de Joel Joan (2003), i amb l’oscaritzada Mar adentro d’Alejandro Amenábar (2004). També treballa a la televisió, com a col·laboradora al programa AMF (Amb Manel Fuentes), com a actriu a les sèries Jet lag i Porca misèria, i com a directora, guionista i actriu a la sèrie còmica Vinagre.

  El 2010 guanya el Premi Gaudí a la Millor Actriu Secundària pel seu treball a Les dues vides d'Andrés Rabadán de Ventura Durall i ha participat a A tres metros sobre el cielo (2010), Una pistola en cada mano (2012) Tots volem el millor per a ella (2013) o Barcelona, nit d'hivern (2015). De la seva extensa carrera teatral destaca la seva participació amb el director Oriol Broggi amb qui treballa a Antígona, Electra i Incendis. El 2016 protagonitza la sèrie d'intriga Nit i dia.
 • Sergi DoladéSergi Doladé

  Des de l’any 2000 s’ocupa de la gerència de l’Associació Internacional de Productors Independents de la Mediterrània (APIMED) i és el director del Mercat de Documentals Euro-mediterrànis i Pitching Forum MEDIMED que té lloc anualment a Sitges a l’octubre. Ha estat vinculat amb el sector audiovisual des de la creació de l’associació FAD Audiovisual l’any 1997 de la que en va ser vicepresident. L’any 1999 fou responsable de les relacions internacionals de la productora Els Films de la Rambla. Ha estat professor del Màster en direcció de cinema i TV de la Universitat Ramon Llull i recentment, cap d’estudis del programa de formació de productors mediterranis: ACCESS to Markets in the Digital Era del Programme Euromed Audiovisuel III de la Comissió Europea. Ha produït el documental Free (Hadijatou contra l’Estat) de Lala Gomà, premi Biznaga de Plata al Festival de Màlaga 2017.

Aquest lloc fa servir cookies, pròpies i de terceres entitats, per a finalitats estadístiques i d’anàlisi de la navegació dels usuaris a fi d’oferir-los un millor servei. Si vol conèixer més sobre les cookies i l’ús que en fem, consulti la nostra Política de Cookies.