Els XVI Premis Gaudí més compromesos

La sostenibilitat i la lluita contra les violències masclistes posen el color de la gala d’enguany

Vetllar per la indústria del cinema català va més enllà de treballar per les seves xifres la quantitat de pel·lícules, la seva qualitat, els pressupostos, el territori conquerit… Vetllar per la indústria del cinema català vol dir tenir cura dels seus professionals: de la paritat de gènere, de la seva salut laboral, emocional,i posar tots els elements perquè les persones que formen part d’aquesta gran família a se sentin en un espai de treball segur, de cooperació entre iguals, més enllà de les responsabilitats de cada un dins el seu rol de projecte. 

L’Acadèmia del Cinema Català porta treballant des del 2022 en la prevenció de les violències masclistes i lgtbiqa+fòbiques al sector audiovisual amb un servei d’atenció a les víctimes i l’elaboració d’un protocol pioner a tot l’Estat específic per al nostre gremi. Fruit d’aquest treball, aquest any comptem també amb un Punt Lila  a la Gala de la mà de Cúrcuma, cooperativa que treballa des d’una perspectiva feminista, restaurativa, interseccional, intercultural crítica i anti-racial, i  amb les que ens fa molta il·lusió iniciar aquest viatge.

El Punt Lila serà un espai d’informació, sensibilització i prevenció on podreu conversar sense tabús sobre tot el que envolta les violències masclistes visibles i invisibles. Serà també un espai d’acompanyament i acollida de violències i agressions masclistes viscudes o presenciades durant l'esdeveniment o relatives a un temps passat.

I enllaçant amb la nostra responsabilitat humana, no oblidem el lloc que habitem, un planeta que volem verd i ple de vitalitat. En el context d’emergència ambiental, social i económica en el que vivim, calen visions alternatives i nous enfocaments en el sector audiovisual que posin accent en la importància de recollir dades sobre impacte ambiental dels projectes culturals, canviar dinàmiques de treball i crear, a través del cinema, noves narratives inspiradores de canvis en la societat. Per això aquest any analitzarem la petjada de carboni de la Gala, i tindrem la informació per poder establir mesures que redueixin l’impacte d’un gran esdeveniment d’aquestes característiques.

La responsabilitat és conjunta i per això convidem a tots els assistents  a utilitzar el transport públic o compartir vehicle amb el màxim de persones possible i els emplacem a divertir-se amb alegria i respecte amb la resta de convidats a la Gala. 

bannerweb candidatesxiii