Actualitat

Cinema per trencar el tabú de la mort

La Fundació Víctor Grífols presenta als Cinemes Girona el Festival de Vida al Final de la Vida

El Festival de Vida al Final de la Vida celebra la seva primera edició del 8 de maig al 30 de juny amb activitats culturals de divulgació i conscienciació que busquen trencar el tabú vinculat a la mort. La iniciativa tindrà lloc a diversos punts de Barcelona i voltants amb una àmplia programació de cinefòrums, formacions, tallers, taules rodones i teatre que busquen abordar el final del trajecte vital des de diversos àmbits. 

Durant tot el mes de maig, els dijous a les 19 h se celebraran sessions de cinema i debat als Cinemes Girona les quals busquen crear un espai de debat i reflexió al voltant de les qüestions ètiques, socials i culturals associades a la mort i el seu tractament en la societat actual. Els cinefòrums s’inicien aquest dijous 9 de maig amb la projecció del film Las invasiones Bárbaras, de Denys Arcand, i un posterior col·loqui que comptarà amb la participació de Núria Terribas, jurista i directora de la Fundació Víctor Grífols i Lucas; el Dr. Xavier Busquet, metge de PADES i investigador de l’IDIAP J.Gol; i Belén Jiménez, psicòloga especialitzada en dol, docent i investigadora de la UOC.

Les properes sessions seran:

16 de maig: La habitación del hijo, de Nanni Moretti, amb un debat amb  Matilde Pérez i Arantza de Lara, de la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Vilavecchia; i Alex Prats, president de l’Associació Pobles que Cuiden i agent d’atenció espiritual a l’Hospital Sant Joan de Déu.

23 de maig: sessió de curtmetratges amb El alumbramiento, d’Eduardo Chapero-Jackson; Ponto Final, de Miguel López Beraza; i París 70, de Dani Feixas Roca, amb qui el públic podrà conversar una vegada acabi la projecció.

30 de maig: Mentre siguis tu, l’aquí i ara de Carme Elias, de Claudia Pinto, sobre l’actriu i Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter de l’Acadèmia Carme Elias. Amb la participació de l’Associació pel Dret a Morir Dignament (DMD).

El Festival de Vida al Final de la Vida està impulsat per la Fundació Víctor Grífols i Lucas, el festival The Care Lab i la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives.

Més informació sobre la programació a la seva pàgina web.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat