Actualitat

Presència del talent català a Cannes

La 77a edició del festival tindrà lloc del 14 al 25 de maig

La 77a edició del Festival de Cannes, que se celebrarà del 14 al 25 de maig, no només compta amb presència catalana a través del cineasta i acadèmic J.A.Bayona, membre del Jurat oficial del certamen, sinó també de diverses produccions que es troben dins i fora de competició. 

La coproducció catalano-francesa Misericòrdia, d’Alain Guiraudie, produït per l’acadèmica Montse Triola i el cineasta Albert Serra es projectarà a Cannes Premiere, secció oficial no competitiva d’estrenes mundials. La pel·lícula, que compta amb els efectes especials a càrrec de la muntadora i acadèmica Ariadna Ribas (guanyadora de dos Premis Gaudí a Millor muntatge per Sis dies corrents i Creatura), construeix la història d’un home que retorna al seu poble natal per assistir al funeral del seu mentor, on es trobarà enmig de rumors i d’una investigació policial. 

D’altra banda, Blue Sun Palace, de Constance Tsang,  amb producció executiva de l’acadèmica Marta Cruañas, guardonada amb el Gaudí a Millor pel·lícula amb Creatura, es podrà veure a la Semanine de la Critique, on competirà per la Caméra d’Or a la millor òpera prima.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat