Activitats Acadèmia

Sis anys celebrant els èxits del cinema català

La Festa d'Estiu del Cinema Català aplegarà prop de 500 personalitats del món del cinema, la cultura, la política i la comunicació a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

L'Acadèmia del Cinema Català distingirà les produccions catalanes premiades fora de Catalunya, avançarà les properes estrenes i anunciarà el guanyador de la segona edició del Premi Pepón Coromina.

Dijous 3 de juliol, a partir de les 8 del vespre, l'Antiga Fàbrica Estrella Damm acollirà la sisena edició de la Festa d'Estiu que organitza l'Acadèmia del Cinema Català. Acadèmics i professionals del sector cinematogràfic, acompanyats de personalitats destacades de la cultura, la política i la comunicació, celebraran les produccions catalanes premiades fora del país i avançarà les estrenes de la propera temporada.

Des de la darrera Festa d'Estiu, el juny de 2013 i fins al 31 de maig de 2014, 35 pel·lícules catalanes, entre les que es compten llargmetratges, documentals, pel·lícules per a televisió i pel·lícules d'animació, han aconseguit un total de 112 premis fora de Catalunya i arreu del món.

La temporada vinent està previst que s'estrenin 50 produccions que en aquests moments es troben en fase de rodatge o postproducció (44 llargmetratges, 10 d'ells documentals, i 6 pel·lícules per a televisió).

A més, a la trobada estiuenca es donarà el tret de sortida a l'homenatge de l'Acadèmia a Miquel Porter Moix per recordar la seva figura i commemorar el desè aniversari de la seva mort. Sota la sala de brassatge de la Fàbrica DAMM, es presenta una exposició comissariada per l'Associació d'Amics Miquel Porter Moix sobre les diferents facetes de la seva activitat al voltant del cinema i com a activista cultural. A la mateixa sala, tindrà lloc un concert del grup Boris Porter Trio amb versions musicades dels seus poemes.

També es donarà a conèixer el veredicte del Jurat de la II edició del Premi Pepón Coromina, integrat pel cineasta i editor audiovisual Gonzalo Herralde, la directora de l'Animac Carolina López, el productor i distribuïdor Paco Poch i la directora Sílvia Quer, amb la participació de Marta Molins, que actua com a Presidenta Honorífica. Aquest especial guardó, creat en homenatge al productor que va morir fa vint-i-sis anys, vol distingir l'acció audiovisual més destacable d'innovació, creativitat i risc del 2013.

Tona Coromina ha trobat a l'empresa Pegaso un model d'ulleres de pantalla que respon al look Pepón i sobre un model fet en bronze, s'hi ha aplicat un bany de plata. En aquest cas, el guardó es pot utilitzar. La fàbrica d'ulleres Pegaso ha col·laborat en realització del II Premi Pepón Coromina.

La presidenta de l'Acadèmia, Isona Passola, clourà l'acte amb un parlament sobre la situació i projecció de futur del cinema català.

 

Patrocinador oficial

Estrella DAMM, patrocinador oficial de l'Acadèmia del Cinema Català, ha col.laborat decisivament en la organització i celebració de la VI Festa d'Estiu del Cinema Català a l'antiga fàbrica cervesera. Després de la renovació, la fàbrica pren un nou ús dedicada a acollir grans esdeveniments culturals, concerts, presentacions, estrenes de pel·lícules, el lliurament dels Premis Sant Jordi de Cinema o la nit d'estiu del cinema català.

Al llarg de la nit, entre les 20.00 i les 23.00h, la sala de brassatge, la terrassa i la sala d'exposicions seran l'escenari de la nit del cinema.

 

Col·laboradors VI Festa d'Estiu 2014

ESTRELLA DAMM - CAZCARRA-IMAGE GROUP - ESCOLA INTERNACIONAL DE PROTOCOL - OPTOR –PEGASO - FORN CRUIXENT, FORN MISTRAL, LA RAMBLA 31 i FORN ELIAS - FRIT RAVICH - OLIVAS CENTER - AVELLANA DE REUS - JEAN LEON – GRAMONA – GIN NUT – FEVER TREE – ÀMISTER ART HOTEL - LA CREATIVA – GENERALITAT DE CATALUNYA - DEPARTAMENT DE CULTURA - DIPUTACIÓ DE BARCELONA - AJUNTAMENT DE BARCELONA  - SGAE-FUNDACIÓ AUTOR

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat