Activitats Acadèmia

L'Acadèmia participa a la reunió anual d'acadèmies de cinema europees, FAN of Europe, a Karlovy Vary

Representants de les 17 acadèmies de cinema europees presents a la 10ena reunió de la FAN of Europe a Karlovy Vary.

Divendres 18 de juliol es va celebrar a la ciutat balneària txeca Karlovy Vary, en el marc de la 49ena edició del Festival Internacional de Cinema, la reunió anual de les acadèmies de cinema europees, FAN of Europe.

Van assistir-hi representants de 17 de les 22 acadèmies de cinema que formen part de la xarxa, Film Academies Network of Europe, incloent les noves acadèmies de Grècia, Lituània i Luxemburg.

La presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, va defensar la diversitat cultural i la presència de les diferents llengües d'Europa a la gala dels Premis de Cinema Europeu. La propera edició tindrà lloc a Riga, Letònia, el 13 de desembre de 2014.

A la trobada es va fer balanç del Premi del Públic Jove de l'Acadèmia de Cinema Europea (European Film Academy Young Audience Award & Young Audience Film Day) que es va celebrar diumenge 4 de maig en 17 ciutats europees, entre les quals Barcelona, organitzat per la Filmoteca de Catalunya i l'Acadèmia del Cinema Català. Tots els participants estan encantats amb el projecte. Els joves de 14 a 16 anys viuen un dia intens de cinema juvenil i debaten les pel•lícules, tant en forma com en contingut. La intenció és tornar-ho a repetir el maig de 2015.

La directora de l'acadèmia europea, Marion Döring, va presentar una iniciativa de la EFA An Alliance for the Audience per defensar els drets del públic de veure pel•lícules europees. Hi ha un clam general del difícil que és accedir a les pel•lícules que es fan als diferents països d'Europa. El 12 de desembre de 2014 s'organitzarà una trobada amb tots els agents implicats per tal de trobar solucions per facilitar la circulació de les pel•lícules europees.

També es va posar sobre la taula el projecte d'organitzar Màster Classes amb els guanyadors dels premis de l'Acadèmia europea, EFA, en col•laboració amb les diferents acadèmies de cinema europees.

A Karlovy Vary, Isona Passola i Montse Majench de l'acadèmia catalana van compartir la reunió amb Judith Colell, vicepresidenta de l'acadèmia espanyola i es van trobar amb Lluís Miñarro, president del Jurat del Karlovy Vary International Film Festival, que va atorgar el Cristal Globe a la pel•lícula Corn Island del director George Ovashvili, una co-producció txeca-georgiana.

L'Acadèmia del Cinema Europeu, EFA, està forma per 3000 membres dels diferents països d'Europa més Israel i Palestina.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat