Activitats Acadèmia

L’Acadèmia del Cinema Català celebra el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

Les acadèmiques i els acadèmics visiten el Centre de Conservació i Restauració (2CR) de la Filmoteca de Catalunya i el Parc Audiovisual de Catalunya a Terrassa.

En motiu del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, el dilluns 27 d’octubre, els membres de l’Acadèmia del Cinema Català han estat convidats per la Filmoteca de Catalunya a realitzar una visita exclusiva al Centre de Conservació i Restauració (2CR) de la Filmoteca de Catalunya i al Parc Audiovisual de Catalunya

Aquesta visita, guiada pels experts del Centre de Conservació i Restauració, és una oportunitat per accedir a les instal·lacions de la Filmoteca a Terrassa i conèixer així a fons el seu treball i els serveis que ofereixen.

La celebració continua a les 20:00h a la seu de la Filmoteca de Barcelona, situada al Raval, amb la presentació del projecte patrimonial Bàsics del cinema català. Aquesta presentació serà presidida per l’Honorable Conseller de Cultura, Sr. Ferran Mascarell, i presentada per Esteve Riambau, director de la Filmoteca i Miquel Molins, president de la Fundació Banc de Sabadell, qui patrocina el projecte. La Filmoteca convida a tothom a assistir a l’acte.

Els Arxius en risc: es pot fer molt més! (Archives at Risk: Much more to do) és l’eslògan de la UNESCO per commemorar el Dia del Patrimoni Audiovisual d’enguany. Sota aquest lema, arxius d’arreu del món uneixen forces el 27 d’octubre per celebrar el patrimoni audiovisual amb activitats que no només mostren la vulnerabilitat d’aquest patrimoni sinó que també donen visibilitat a la feina que fan les múltiples institucions encarregades de protegir-lo.

La commemoració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual es va aprovar a la Conferència General de la UNESCO de l’any 2005. Aquest dia ens recorda la necessitat de prendre mesures urgents i reconèixer la importància dels documents audiovisuals – pel·lícules, programes de ràdio i televisió i enregistraments d’àudio i vídeo – com a part integrant de la identitat nacional.

Aprofitem per recordar a tos aquells acadèmics que vulguin assistir a la visita al Centre de Conservació i Restauració (2CR) de la Filmoteca de Catalunya i al Parc Audiovisual de Catalunya a Terrassa, dilluns 27 d'octubre durant el matí, que es posin en contacte amb l'Acadèmia del Cinema Català a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat