Activitats Acadèmia

Joan Marimón presenta ‘El montaje cinematográfico. Del guión a la pantalla’

El dijous 6 de novembre a les 19:00h l’acadèmic Joan Marimón presenta el seu nou llibre sobre un dels més bells oficis artístics, el muntatge. La presentació es realitza a la seu de l’Acadèmia del Cinema Català a Barcelona.

Joan Marimón Padrosa, professor de muntatge a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), ens presenta El montaje cinematográfico. Del guión a la pantalla. a través del qual reivindica la importància del Muntatge com a part essencial i pilar del procés de creació d’una obra audiovisual. Donada la seva naturalesa invisible, sovint el muntatge es desconeix davant del guió i la direcció, però fer una pel·lícula, ens recorda Marimón, consisteix en pensar, rodar i també muntar.

Així el muntatge ens apareix com una operació vertebradora de tot el procés de creació que comença amb el guió i culmina amb la post-producció. A El montaje cinematográfico. Del guión a la pantalla, s’exposen els secrets d’aquest ofici apassionant, tant les regles teòriques, els recursos de llenguatge i la història com les aplicacions en els diferents gèneres i els aspectes pràctics, estudiats a través de l’anàlisi de seqüencies al detall.

Obra de referència per a estudiants i professionals de l'audiovisuals, el seu interès va molt més enllà de l’àmbit estrictament tècnic donat que mostra com el muntatge ha contribuït en fer del cinema una de els arts més completes, poderoses i fascinants.

La presentació a l’Acadèmia del Cinema és una oportunitat única per arribar a conèixer més sobre el muntatge a través de les paraules del mateix autor del llibre, qui compta amb la presència i participació de nombrosos professionals del sector. A més, en aquesta sessió es projecten diversos videoclips i videodanses catalans amb els seus autors.

Marimn joan

 

 

Joan Marimón Padrosa (el Prat de Llobregat, 1960), llicenciat en Història de l’Art, a més de professor de muntatge a l’Escola Superior de Cine i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) també ho és al Centre de Capacitació Cinematogràfica (CCC) de Mèxic. A més, Marimón és director, productor i guionista.

 

 

Aquesta presentació l’organitza l’Acadèmia del Cinema Català amb la col·laboració de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i la Universitat de Barcelona (UB).

Informació pràctica

La sessió és gratuïta fins a completar l’aforament. Confirmeu la vostra assistència a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

L’Acadèmia del Cinema Català es localitza a Passeig Colom 6, Barcelona.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat