Notícies

Som Cinema presenta la programació de la 14a edició

El festival lleidatà se celebra del 18 al 22 d’octubre

El Festival de l’Audiovisual Català Som Cinema presenta la 14 edició amb del 18 al 22 d’octubre oferint una selecció de 47 llargmetratges i curtmetratges, tant documentals com de ficció, produïts a Catalunya, València i Illes Balears. 

El festival projectarà la preestrena de l’aclamat llargmetratge d’Isabel Coixet, Un amor, després de rebre el Premio Feroz Zinemaldia al Festival de Sant Sebastià. El film, adaptació de l’obra de Sara Mesa, està protagonitzat per Laia Costa i Hovik Keuchkerian, qui va recollir la Concha de Plata a la Millor interpretació de repartiment en el mateix certamen.

La Secció oficial s’inicia amb la projecció de Beach House, d’Hèctor Hernández, produïda pels acadèmics Carles Torres, Sergio Adrià i Aram Garriga. També hi seran presents els títols Quest, debut d’Antonina Orador, produït per l’acadèmica Bàrbara Ferrer, i els acadèmics Ventura Durall i Sergi Cameron, i Cesc Mulet; Teoria dels cossos, del director, productor i acadèmic Joan Ramon Armadàs, juntament amb el productor i acadèmic Santi Lapeira; Dos dies i l’eternitat, del jove cineasta Marc Esquirol; i Els morts romanen amb la boca oberta, de Fabrizio Ferraro, produït per l’acadèmic Lluís Miñarro, entre d’altres. 

El certamen dedica també un espai als curtmetratges. Entre la seva programació, destaquen Anhel de llum, de l’acadèmica Alba Cros; Sushi, de l’acadèmic Iván Morales; i Has estado, hace tiempode l’acadèmic Gerard Oms. Els acompanyen els títols París 70, de Dani Feixas; De nit, d’Ona Jané; Iago y Tristán, de Miguel Ibáñez; Sincopat, de Pol Diggler; Quiet, de Héctor Romance; Mussol, de Juanjo Giménez; Hàbitat, d’Elena Escura; Wireless de José Puchades, David Maqueda i Julieta Gasroc; i Partículas sin masa, de Joel Munu. 

En la secció documental, es projectaran: Alteritats, de les acadèmiques Nora Haddad i Alba Cros; Toda una vida, de l’acadèmica Marta Romero; Maria i la pel·lícula oblidada, de Núria Abad i Marta Hierro; Art d’alçada, de Sandra Bull; Pantalles buides, de Miguel Eek; i ¿Cómo te llamabas antes y otras preguntas estúpidas?, de Ibán Pàmies, Belén López i Toni Torbellino.

A més, dins el SomSecundària, el Festival projectarà curtmetratges produïts per joves aprenents lleidatans de l’IES Caparrella, de l’IES Josep Lladonosa i per l’IES La Serra de Mollerussa. A més, també donarà a conèixer 5 curts fruits d’estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització d’Espectacles Audiovisuals d’Ilerna i quatre de l’Escola Catalana de Cinema i Televisió.

El Festival celebrarà la seva cloenda amb el lliurament de premis i amb la projecció del documental Clot, de Bòreas Talent, una història sobre els canvis històrics que ha visut la Plaça del Clot de Lleida. 

Pots consultar la programació i comprar les teves entrades aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat