Notícies

Cinema català a la Seminci 2023

El certamen tindrà lloc del 21 al 28 d’octubre a Valladolid

La 68 edició de la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid se celebrarà entre el 21 i el 28 d'octubre amb una important presència de cinema català tant a la Secció Oficial com en diverses seccions paral·leles.

La contadora de películas, de Lone Scherfig, produït per l’acadèmic Adolfo Blanco, juntament amb Vincent Juillerat i Andrés Mardones, competeix a la Secció Oficial després d’estrenar-se al Festival Internacional de Cinema de Toronto; al costat de dues òperes primes que faran la seva estrena nacional La imatge permanent, de la directora i resident de la Residència de guions de l’Acadèmia Laura Ferrés, i produïda per l'acadèmic Adrià Monés que arriba a Valladolid després d'una excel·lent acollida al Festival Internacional de Cinema de Locarno; i Sobre todo de noche, de Victor Iriarte, coproduïda per l’acadèmica Valérie Delpierre, que recentment ha fet la seva première mundial a Giornate degli Autori, secció paral·lela de La Biennale. 

D'altra banda, la Secció Oficial també comptarà amb dues estrenes mundials de producció catalana: Teresa, el biopic de Santa Teresa de Jesús, dirigit per Paula Ortiz, produït també per Valérie Delpierre i l’acadèmic Alex Lafuente; i El mestre que va prometre el mar, un drama històric ambientat en la Guerra Civil Espanyola amb direcció de l’acadèmica Patricia Font, i amb la producció dels acadèmics Laura Fernández Brites, Tono Folguera, Francesc Escribano i Carlos Fernández.

També hi haurà presència catalana a la secció Punto de Encuentro, una mostra paral·lela competitiva que recull primers o segons films de ficció amb una especial rellevància temàtica o estilística. Els dos llargmetratges seleccionats són Muyeres de Marta Lallana, produït per l’acadèmic Oriol Maymó i Núria Domènech, estrenat al Festival Internacional de Cinema de Shanghai, i Negu Hurbilak, del Col·lectiu Negu, que va fer la seva première mundial al Festival Internacional de Cinema di Locarno.

Els curtmetratges catalans seleccionats, emmarcats dins La noche del Corto Español, són Trenc d'Alba d'Anna Llargués, una producció estrenada a La Cinéf de Cannes; Die Donau de Jaume Claret Muxart, un dels 8 participants a la primera edició de la Residència de guions de l’Acadèmia; i Perdut en el mar, un curt d'animació de l’acadèmica Lucija Stojevic i Andrés Bartos que ha passat per festivals com Annecy o Raindance. 

Dins de la secció Tiempo de historia, dedicada als films documentals, s'hi presentarà L'estafa de l'amor, una pel·lícula-performance que deconstrueix la idea de l'amor romàntic, dirigida per Virginia García del Pino; i el curt documental La casa oberta, de Julieta Lasarte. 

I en quant a la secció educativa, trobarem l'animació Robot Dreams, de Pablo Berger, produït, entre d’altres, per l’acadèmica Sandra Tapia i els acadèmics Ibon Cormenzana i Ignasi EstapéInseparables, de Jérémie Degruson; i Harta, de Júlia de Paz, produït per l’acadèmic Sergi Grobas, guanyador a Millor curtmetratge a la XV edició dels Premis Gaudí. 

Per últim, a la secció Memoria y Utopía es projectarà Fúria espanyola de Francesc Betriu, Premi Miquel Porter Gaudí d’Honor 2020.

Consulta tota la programació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat