Notícies

El Festival de Màlaga 2024, aparador del cinema català

La 27a edició se celebra de l’1 al 10 de març a la ciutat andalusa

Una cinquantena de pel·lícules amb producció catalana, formen part de la programació de la 27a edició del Festival de Màlaga 2024, que enguany té lloc de l’1 al 10 de març. 

A la Secció oficial a concurs trobem els estrenes mundials de Los pequeños amores, de l’acadèmica Celia Rico, coproduïda per l’acadèmica Sandra Tapia; La Abadesa, dirigida i produïda per l’acadèmic Antoni Chavarrías; Segundo premio, dels cineastes Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez; Pájaros de Pau Durà, produïda per l’acadèmic David Ciurana, juntament amb José Nolla i Cristina Zumárraga; i Nina d’Andrea Jurrieta, produïda per l’acadèmic Alex Lafuente amb coproducció basca. 

Per la seva banda, dins la Secció oficial fora de concurs - Málaga Premiere, hi haurà vuit títols catalanas: Calladita, dirigida i produïda per l’acadèmic Miguel Faus; La mujer dormida de Laura Alvea, produïda per l’acadèmica Marta Ramírez; Yo no soy esa, de l’acadèmica Maria Ripoll; Disco, Ibiza, Locomía, de Kike Maíllo; Por tus muertos, de Santiago Ayuso; La bandera, de Martín Cuervo; Invasión, de David Martín-Porras; i El salto, de Benito Zambrano. Així mateix, en la secció ZonaZine es projectarà Historia de pastors, de Jaime Puertas Castillo. 

Màlaga és també un gran altaveu per al documental català que enguany es fa present amb Pepi Fandango, de l’acadèmica Lucija Stojevic; La caravana, de Nuria Clavero i Aitor Palacios; Artefacto 71, de Carlos Essman; Stay Homas. La banda que no hauria d’existir, d’Oriol Gispert, Nick Bolger i Ramon Balagué; i Salvaxe, Salvaxe, d’Emilio Fonseca. 

En la secció oficial de curtmetratges de ficció i animació trobem 17 títols catalans, als quals cal afegir-hi 2 fora de concurs. Entre tots aquests títols destaquen Welcome Tahiya, de l’acadèmica Marta Bayarri; La gran obra, de l’acadèmic Àlex Lora; i Tots els meus colors, dels residents Anna Solanas i Marc Riba, nominat als XVI Premis Gaudí. 

Per la seva banda, l’acadèmica Pilar Palomero, recollirà el premi Màlaga Talent, un reconeixement a la seva carrera i l’impacte que ha suposat en la indústria cinematogràfica espanyola. 

Consulta tota la programació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat