Skip to main content

Organigrama

L’Acadèmia del Cinema Català es composa d’una Assemblea General i es regeix per la Junta Directiva. La Junta Directiva actual està formada per deu socis de l’Acadèmia. L’Equip de Govern assisteix al president en les seves funcions executives i administratives.

 • Presidenta:

  Judith Colell

 • Vicepresident:

  Carlos R. Ríos

 • Secretària:

  Carla Simón

 • Tresorer:

  Eduard Sola

 • Vocals:

  Alba Cros, Maria Molins, Ana Pfaff, Sílvia Quer, Àngels Masclans i David Verdaguer

El càrrec de directora l'ocupa Laia Aubia que és qui exerceix l'organització, coordinació i supervisió dels diferents serveis que ofereix l'Acadèmia.

Junta directiva

Judith Colell

És directora, guionista i docent. És responsable de 9 llargmetratges, entre els que destaca “Elisa K”; “Dones”; i “53 dies d’hivern”. Ha obtingut el Premi del Jurat al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià i el Premi Nacional de Cinema de la Generalitat de Catalunya. Ha estat nominada als premis Gaudí i Goya en diverses ocasions.

És Directora del Grau en Comunicació Audiovisual a la Blanquerna (Universitat Ramon Llull) i co-fundadora de CIMA. El 2011 fou elegida vicepresidenta de l'Acadèmia del Cinema Espanyol i ha format part de la Junta Directiva de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes. La seva darrera pel·lícula és “15 horas” estrenada el 2021.

Carlos R. Ríos

És distribuïdor, director de festivals, i programador. Cofundador i promotor de la difusora cinematogràfica 100.000 Retinas, entitat dedicada a promoure el cinema com a cultura. Ha estat promotor i coordinador del cicle CINEAMBIGÚ, espai cinematogràfic setmanal que oferia el millor cinema internacional sense distribució al nostre país.

Durant més de 10 anys va co-dirigir el Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona – BAFF, i des del 2010 és director de Noucinemart (difusora i distribuïdora cinematogràfica) i del D’A Film Festival – Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona. Actualment és president de de l’associació Catalunya Film Festivals.

Carla Simón

És una guionista i directora de cinema catalana. El 2017 va estrenar el seu primer llargmetratge, “Estiu 1993”, que va esdevenir un fenomen a escala nacional i internacional. La pel·lícula va obtenir reconeixements a la Berlinale i al festival de Màlaga, entre molts d’altres.

Simón va obtenir el Premi Ciutat de Barcelona 2017 d'Audiovisuals per la seva excel·lència tècnica i artística i el Gaudí a Millor pel·lícula. Al setembre de 2017 la pel·lícula va ser escollida per l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya per representar a Espanya als premis Oscar. Recentment ha estrenat el seu segon llargmetratge, “Alcarràs”, després d’alçar-se amb l’Os d’Or a la Berlinale 2022.

Eduard Sola

És guionista. D'entre els primers títols de la seva filmografia destaquen els guions de “Barcelona, nit d'estiu” i “Tots els camins de Déu”, que donen el primer impuls a la seva carrera. A aquests els segueixen “Quatretondeta” i “Barcelona, nit d'hivern”, guió pel que va estar nominat als Premis Gaudí 2016.

A l'any següent estrena “Maria (y los demás)”, guanyadora del Mestre Mateo a millor guió. Sola és també guionista de produccions com “Ebre, del bressol a la batalla” i “Èxode”. Els seus treballs més recents en el món del llargmetratge són el film d'animació “Black is Beltza”; “Donde caben dos”; i “La voluntària”.

Alba Cros

Es va establir com a directora co-dirigint la pel·lícula “Les amigues de l’Àgata” (2015) amb Laia Alabart, Laura Rius i Marta Verheyen. El film es va estrenar amb èxit a les sales de cinema, fins a ser nominada a Millor Pel·lícula als Premis Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català.

Col·labora amb A Bao A Qu des de 2013 i forma part de l’equip de Cinema en Curs des del 2015-2016. És coordinadora d’Acció de Cap de Dones Visuals. Actualment, està desenvolupant el documental “Alteritats/Otredades” codirigit amb Nora Haddad, sobre identitas lesbianes i produït per Amor & Lujo.

Maria Molins

És una actriu catalana de teatre, cinema i televisió. Es va fer popular amb un paper a la sèrie de Televisió de Catalunya “El cor de la ciutat”, i ha obtingut diversos guardons com el Gaudí a la millor actriu protagonista per la pel·lícula “El Bosc” i nominacions als Premis Butaca, entre d’altres.

Entre les produccions en què ha participat destaquen “Todo está en el aire”; “Covards”; “Al la deriva”; “14 d’abril: Macià contra Companys”; “Fill de Caín”; “Olor de colònia”; o “La Riera”. Molins va ser membre de l'anterior Junta Directiva de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes.

Ana Pfaff

És muntadora de cinema i docent. Graduada en muntatge cinematogràfic per l'ESCAC l'any 2007. L'any 2018 va ser seleccionada per formar part de Berlinale Talents. Professionalment, ha rebut diversos premis i nominacions per les seves obres com a muntadora. Entre ells dos Premis Gaudí (per “Estiu 1993” el 2018 i per “Els dies que vindran” el 2020) i una altra nominació als Premis Goya.

Destaca el seu treball en pel·lícules tan celebrades com “Suc de síndria”; “La mami”; o “Con el viento”. Compagina la seva feina de muntadora amb la docència a diverses escoles i universitats com l’ESCAC, el BSM-UPF i EQZE.

Sílvia Quer

És directora de televisió i cinema. Inicià la seva carrera a Televisió de Catalunya (TV3) en produccions com “Poblenou”; “Secrets de família”; “Laberint d'ombres” o “Nissaga de poder”. El 2004 va debutar al cinema amb el llargmetratge de ficció Febrer.

El 2018 va guanyar el Premi Gaudí a la millor pel·lícula per televisió amb “La llum d'Elna”. Quer també va ser membre de l'anterior Junta Directiva de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes. Entre les seves obres també destaquen “Élite”; “La dona del Segle”; “Sé quién eres”; “De la ley a la ley”; o “Terra cremada”.

Àngels Masclans

Àngels Masclans ha estat, fins al 2020, productora delegada d’Oberon Cinematogràfica, des d’on ha participat en els seus projectes, essent els més recents “La hija de un ladrón”, dirigida per Belén Funes; “Petra”, dirigida per Jaime Rosales i “Vida Privada”, minisèrie dirigida per Sílvia Munt.

Ha treballat amb directores i directors com Antonio Chavarrías, Claudia Llosa, Agustí Villaronga, Judith Colell, Jordi Cadena, Oriol Paulo, i Marc Recha, entre d’altres. Darrerament, ha participat com a freelance en la producció de “Girasoles silvestres”, de Jaime Rosales, i ha col·laborat amb Dones Visuals, en el seu programa Acció Producció. Actualment, està desenvolupant diversos projectes de llargmetratge sota el segell de Dos Soles Media. També és membre de la Junta de ProFicció.

David Verdaguer

És actor de teatre, cinema i televisió, a més de productor. Amb més de vint anys d’experiència en el món del teatre, la carrera cinematogràfica de Verdaguer s’enlaira amb “10.000KM”, llargmetratge pel que obté nombrosos guardons i nominacions i es consolida gràcies al seu treball a “Estiu 1993”, pel que guanya un Premi Goya i un Premi Gaudí, entre d’altres.

Entre els seus treballs destaquen “Uno para todos”; “Els dies que vindran”; “Tierra firme” (amb el que guanya un Premi Gaudí); “7 raons per fugir”; o “Lo dejo cuando quiera”. Recentment, Verdaguer ha produït, escrit i presentat el programa “Tabús”.

Equip executiu

Laia Aubia de Higes

Direcció

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Marina Saura Olivella

Coordinació Cicle Gaudí

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Mariona Claveria Ortega

Coordinació Residència de guions

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Neus Pérez Romero

Coordinació Departament contra els abusos

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Gerard Gil Obradors

Producció Cicle Gaudí

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Clara Haro Pelegrín

Producció Premis Gaudí - Relació amb socis/es

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Laura Galve Barranco

Comunicació digital

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.